Σύντροφος... χωρίς συντρόφους

saitas in studiosaitas in studio
Απο τότε που άρχισα πάλι να ξανακολάω το μικρόβιο για την πολιτική, πριν 20 χρόνια περίπου, ήμουν σταθερά δίπλα στην Ανανεωτική Αριστερά. Τα τελευταία χρόνια με γαργαλούσε να συμμετέχω ενεργά, η λειτουργία όμως του IlioupolisOnline απαιτούσε ένα διαχειριστή χωρίς χρώμα. Επιπλέον ήξερα τον εαυτό μου, οταν παίρνω την απόφαση να ασχοληθώ με κάτι, το κάνω με δύμαμη και πάθος. Όσοι με γνωρίζουν το καταλαβαίνουν αυτό.


Πάντα όμως, όταν μου ζητούνταν βοήθεια την προσέφερα με μεγάλη μου χαρά και συμμετείχα στις προεκλογικές συγκεντρώσεις και δραστηριότητες όσο μου επέτρεπε η απογευματινή μου απασχόληση.
Με το κακό εκλογικό αποτέλεσμα και την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του κόμματος πήρα τελικά την απόφαση να αναλάβω ενεργό δράση ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και να συμμετέχω στην ανασύνταξη του κόμματος για να ξαναβρεί το δρόμο προς τη νίκη.
Και αφού διάβασα προσεκτικά το καταστατικό και γράφτηκα μέσω του isyriza.gr όπως μου είπε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, περίμενα κάτι, μιά ανταπόκριση βρε αδελφέ, ένα καλώς ήλθες, ξέρεις εμείς έτσι κι έτσι...
Τίποτα. Ενημέρωσα και τα δύο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής στην Ηλιούπολη, τη Λελούδα Χαρατσή και την Κατερίνα Λουκάκη. Η (εύκολη) απάντηση ήταν οτι δεν τους ήρθε κάτι απο τα κεντρικά. Καλά, αφού τους θέτω ενα θέμα, δεν πρέπει να ενδιαφερθούν, να βάλουν χέρι στα κεντρικά γιατί δεν τους ενημέρωσαν, ή κάτι τέλος πάντων, να ενημερώσουν τον αντίστοιχο υπεύθυνο της Οργάνωσης Μελών Ηλιούπολης που ανήκω, να με καλοσωρίσει, δεν είμαι και ο πρώτος τυχαίος, έχω μια σημαντική διαδρομή και προσφορά στα κοινά της Ηλιούπολης, να μου πεί τον τρόπο που δουλεύουν δια ζώσης, διαδικτυακά, με βάλει να κάνω κάποια δουλειά, .. έτσι είχα μάθει να δουλεύω στην αριστερά. Ίσως και να με προτείνουν στην Ο.Μ να με εκλέξουν για υποψήφιο στις αυτοδιοικητικές εκλογές, λέω εγώ..
Τίποτε. Νέκρα.
(Παρένθεση. Όταν πήρα τηλέφωνο ένα μέλος και ρώτησα πως μπορώ να θέσω υποψηφιότητα για περιφερειακός σύμβουλος στην Αττική, υπήρξε ενδιαφέρον από κάποια τοπικά στελέχη και μάλιστα για στήριξη και σε ψήφους. Δεν υπήρχε κάτι κεντρικό. Ο καθένας λειτουργούσε όπως γούσταρε, μέσα από τις κλίκες του. Τελικά αποφάσισα να βάλω υποψηφιότητα σε πιό καθαρα πράγματα, στηνν ιδιαίτερη πατρίδα μου στην Κέρκυρα με τον Θόδωρο Γαλιατσάτο.)

Το καταστατικό λέει μεταξύ άλλων: Οι συνελεύσεις επιδιώκεται να συγκαλούνται τακτικά μια φορά κάθε μήνα ...
Εμαθα οτι δεν έχουν γίνει συνελεύσεις εδώ και χρόνια, ακόμη και αν το ζητουν τα μέλη. Και όλα αυτά που γράφω παραπάνω ανήκουν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.
Και σιγά σιγά άρχισα να καταλαβαίνω, οταν η Αχτσιόγλου μιλάει για κόμμα των δομών και οι άλλοι λένε οτι δεν ακούγεται η βάση, αλλα εννοούν το ίδιο. Το καταστατικό είναι μια χαρά. Μόνο που δεν το εφαρμόζουν. Και υπάρχει λόγος που δεν εφαρμόζεται. Και το παράδειγμα της Ηλιούπολης βγάζει μάτι, αλλά αυτό θα το αναλύσω σε άλλο άρθρο.
Περιμένω λοιπόν με αγωνία την εκλογή νέου προέδρου και το συνέδριο, για να μπούν τα πράγματα σε μια σειρά, να  παίρνει στροφές το κόμμα με άξια και ικανά στελέχη, και να έχω κι εγώ το δικαίωμα να εργαστώ και να εκφραστώ στο κόμμα μου.
Και καλώ όλους τους αριστερούς και δημοκράτες να συμμετέχουν στη διαδικασία εκλογής του προέδρου και στη συνέχεια στο συνέδριο για να έχει η αριστερα το κόμμα που της αξίζει για να πάρει την εξουσία όχι στηριζόμενη στην πλάτη του ενός αλλά όλων μαζί. ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.
Προς το παρόν είμαι σύντροφος... χωρίς συντρόφους.

Like
Like
Happy
Love
Angry
Wow
Sad
0
0
0
0
0
0

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Gaia Community Μαθήματα Κεραμικής

Gaia Ceramics community
 
ceramics lessons
 
Gaia Ceramics community
 
Gaia Ceramics community