• ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Ηλιούπολη 31 Μάη 2020

  Μετά την ανακοίνωση της επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της χώρας, η Ένωσή μας επικοινώνησε με την πρόεδρο της Α' βάθμιας Σχολικής...
  ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Ηλιούπολη 31 Μάη 2020

  Μετά την ανακοίνωση της επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της χώρας, η Ένωσή μας επικοινώνησε με την πρόεδρο της Α' βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, για να ενημερωθεί για το θέμα της καθαριότητας των σχολείων του Δήμου μας.
  Την Παρασκευή (29/5) πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Επιτροπής, όπου ανακοινώθηκε από τον κ. Δήμαρχο, ότι όλα τα σχολεία της πόλης μας θα έχουν προσωπικό καθαριότητας καθ΄ όλη την πρωινή διάρκεια λειτουργίας τους και πως θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα καθαριότητας.
  Για να καλυφθούν όλα τα σχολεία (σε Α΄ Βάθμια και Β΄ Βάθμια) από προσωπικό καθαριότητας, έγιναν έκτακτες (4μήνης διάρκειας) προσλήψεις 30 καθαριστριών στο Δήμο μας. Επαναλάβαμε την πάγια θέση μας, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για όλα τα σχολεία της πόλης.
  Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, έχει τοποθετηθεί εδώ και καιρό, κατά του νέου πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, που ήρθε να ψηφιστεί εν μέσω πανδημίας, χωρίς ουσιαστική διαβούλευση με τους φορείς.
  Το Υπουργείο Παιδείας παρά τη γενική κατακραυγή, εισάγει προς ψήφιση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, που προωθεί την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα ( με συνέπεια περικοπές τμημάτων και απολύσεις αναπληρωτών), την αξιολόγηση - χειραγώγηση, την σχολειοποίηση του Νηπιαγωγείου, την κατηγοριοποίηση των σχολείων, την ένταση του εξεταστικού μαραθώνιου (με την αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων και την Τράπεζα Θεμάτων), δίνοντας ένα ακόμα χτύπημα στη Δημόσια Εκπαίδευση.
  Απαιτούμε:
  • Να αποσυρθεί τώρα το αντι Εκπαιδευτικό Νομοσχέδιο για την Παιδεία.
  • Να μην εφαρμοστεί η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας , της τοποθέτησης των καμερών* για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων.
  • Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας
  • Αύξηση της χρηματοδότησης των σχολείων για την κάλυψη των αναγκών,, προσλήψεις μόνιμου και επαρκούς προσωπικού καθαριότητας σε όλα τα σχολεία, μονιμοποίηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών κ.λπ.
  • Να στηριχθεί το Δημόσιο Σχολείο με γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  Καλούμε τους Συλλόγους μας σε επαγρύπνηση για την πιστή εφαρμογή των μέτρων υγιεινής και επισυνάπτουμε* την “Δήλωση Άρνησης Βιντεοσκόπησης” για να αποσταλεί στους γονείς.

  Για το Δ.Σ.
  Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
  Τασούλας Μιχάλης Κουφουδάκη Ντόρα


  Περισσότερα