Μιχάλης Χόιπελ - ρεσιτάλ τσέλου στις Μουσικές Διαδρομές

 DSC0730small
DSC0730small


Η Επιτροπή Πολιτισμού της Δημοτικής Κίνησης ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη, συνεχίζει τις πολιτιστικές της δράσεις και στις Μουσικές Διαδρομές παρουσίασε στο κοινό της Ηλιούπολης το Μιχάλη Χόιπελ σε ένα ρεσιτάλ τσέλου, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου το βράδυ, στο Δημοτικό Ωδείο Ηλιούπολης, Θάλειας Λουκίδου και Ηρώς Κωνσταντοπούλου.

O Μιχάλης Χόιπελ, σολίστ τσέλου ερμήνευσε έργα σε δύο μέρη των :

Krzysztof Penderecki : Per Slava, Bertold Hummel : Fantasia II “In memorial Pablo Casals”, Gyorgy Kurtag-Janos Pillinszky : Gerard de Nenal, Gyorgy Kurtag : In memorial Gyorgy Acyel, Miklos Rozsa: Toccata Capriccosa.

Έφη Μαρκουλάκη : Κρητική ΣουΪτα – Προανάκρουσμα, Κισσαμίτικος, Το Πέμπτο Βήμα (Πεντοζάλης), Aulis Sallinen : Elegia Sebastian Knight΄ille, Gyorgy Ligeti : Sonata for solo cello- Dialogo, Capriccio.

Η έκπληξη για το κοινό ήταν, ότι από το έργο της Έφης Μαρκουλάκη Κρητική Σουϊτα, τα μέρη Προανάκρουσμα και Πέμπτο Βήμα (Πεντοζάλης) είχαν την παγκόσμια πρώτη ερμηνεία τους τη βραδιά αυτή στο Ωδείο μας.

Η Έφη Μαρκουλάκη γνωστή συμπολίτισσά μας συνθέτης, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Σπούδασε Φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο Πάτρας. Οι μουσικές της σπουδές περιλαμβάνουν πτυχίο πιάνου και δίπλωμα σύνθεσης καθώς και μαθήματα φλάουτου, μουσικής ανάλυσης και οργανογνωσίας σε εξειδικευμένα στη σύγχρονη μουσική σεμινάρια στην Ευρώπη. Έργα της έχουν παρουσιαστεί από σημαντικά μουσικά σύνολα. Επιπλέον έχει ασχοληθεί με το θέατρο, την ποίηση, το ραδιόφωνο και τον κινηματογράφο. Έχει επιμεληθεί πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, έχει γράψει αρκετά άρθρα και έχει εκδόσει βιβλία. Είναι μέλος της Ένωσης Eλλήνων Mουσουργών από το 2004.

Ο Μιχάλης Χόιπελ είναι ένας από τους σημαντικότερους έλληνες μουσικούς της νέας γενιάς. Εχει μεγάλο εύρος ενδιαφερόντων και πυκνή δραστηριότητα, τόσο στο χώρο της μουσικής δωματίου, όσο και ως σολίστ, συμπράττοντας με σημαντικές ορχήστρες και μαέστρους. Έχει σήμερα ορμητήριό του το Αμβούργο, όπου ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές μετά την απόκτηση του διπλώματός του στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Θεάτρου του Ανόβερου. Διεθνούς φήμης καθηγητές, όπως οι Arto Noras, Jens Peter Maintz, Worfgang Emanuel Schmidt, David Geringas, Bernard Greenhouse και Tilmann Wick βοήθησαν να διαμορφώσει την καλλιτεχνική του προσωπικότητα. Εμφανίζεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και έχει βραβευθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς, όπως τον International Mozart Competition Hagen 2014 και τον διαγωνισμό Masefield στο Αμβούργο. Είναι υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση και του Ιδρύματος Alfred Toepfer. Παίζει σε ένα βιολοντσέλο κατασκευασμένο το 1723 από τον David Tecchler στη Ρώμη.


M

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ