Η Συναυλία Αλληλεγγύης και Αγάπης από τις Συνεργασίες Πόλης

athina kantadas
athina kantadas
Το Σάββατο 4 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο κατάμεστο ανοικτό Δημοτικό θέατρο της Ηλιούπολης Δ.Κιντής, η Συναυλία Αλληλεγγύης και Αγάπης με θέμα «Η Αθήνα της Καντάδας».
Ήταν μια αισθητική απόλαυση, ένα ευχάριστο μουσικό ταξίδι στη ρομαντική Αθήνα που έφυγε, με αξέχαστα τραγούδια εποχής, από την οπερέτα, το κωμειδύλλιο, την αθηναϊκή καντάδα, το μεταπολεμικό τραγούδι, συνοδευόμενα με αντίστοιχο οπτικό υλικό. Ένα μουσικό πολυθέαμα, με μουσική, τραγούδι, χορό και λόγο, που θύμισε στους παλιούς και ενθουσίασε τους νεότερους.

Στη συναυλία έπαιξε η Μαντολινάτα «Η Παναρμόνια», με 40 μελή ορχήστρα και χορωδία και Μαέστρο τον Βασίλη Καραχάλιο, που συγκίνησε και μάγεψε στην κυριολεξία το κοινό.
Η επιμέλεια, και η παρουσίαση έγινε από την εκπληκτική Δρ Μουσικολογίας, Διδάσκουσα στο Παν/μιο Ιωαννίνων και το Ελληνικό Ανοικτό Παν/μιο, Ρενάτα Δαλιανούδη, που πλούτισε την όλη εκδήλωση με την παρουσίαση της Αθήνας σε εικόνα και λόγο, συμπληρώνοντας το πολυθέαμα με το εξαιρετικό χορευτικό δύο ταλαντούχων νέων χορευτών.
Την επιτυχία της εκδήλωσης συμπλήρωσε η ατμόσφαιρα ρετρό που δημιουργήθηκε εντός και εκτός θεάτρου με την παρουσία εθελοντριών με στολές εποχής, οι οποίες με μουσική υπόκρουση λατέρνας με τον «λατερνατζή» της μοίραζαν το πρόγραμμα της εκδήλωσης και έβγαζαν αναμνηστικές φωτογραφίες με το κοινό, καθώς και η Έκθεση Ζωγραφικής της Ένωσης Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης.

Οι «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ» ευχαριστούν όλους όσους ανταποκρίθηκαν και συνεισέφεραν, ακόμα και από το υστέρημά τους, στη συγκέντρωση τροφίμων για τη στήριξη των απόρων συνανθρώπων μας στην Ηλιούπολη.
Ευχαριστούν επίσης τους χορηγούς και όλους όσους συνέβαλαν, ο καθένας με τον τρόπο και τις δυνατότητές του, σε αυτή τη συλλογική μας δράση που εξασφάλισε τη μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσής μας. Χρειάζεται όμως ακόμα αρκετή προσπάθεια για να αποδείξουμε ότι ενωμένοι, δίχως προκαταλήψεις και εξαρτήσεις από κόμματα, παρατάξεις και κάθε μορφής εξουσία, μπορούμε να μεγαλουργήσουμε. Να αποδείξουμε ότι ο πολιτισμός και η αλληλεγγύη, δεν είναι για το φαίνεσθαι, δεν έχουν ανταγωνισμούς, χρώματα και σύνορα, είναι πράξεις ψυχής που απαιτούν γενναιοδωρία, θέληση και ηθικό ανάστημα.
Τα Συγκεντρωθέντα τρόφιμα που ξεπέρασαν κατά πολύ τις προβλέψεις μας, αφού καταγραφούν λεπτομερώς κατά είδος από επιτροπή που όρισαν οι «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ» θα παραδοθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου για να διατεθούν δωρεάν στους δικαιούχους άπορους της Ηλιούπολης.
Η κατάσταση των συγκεντρωθέντων τροφίμων καθώς και το πρωτόκολλο παράδοσης αυτών στο κοινωνικό παντοπωλείο θα είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.
Στην εκδήλωσή μας παραβρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους :
Ο πατέρας Χαρίλαος Βασιλόπουλος
Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος ,
Η Δρ Παλιού Αικατερίνη, Περιφερειακή Σύμβουλος εντεταλμένη σε θέματα Διεθνών Σχέσεων, εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής,
Ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Καλαντίδης και εκπρόσωπος της Δημοτικής κίνησης Ηλίου πόλης – ανθρώπινη πόλη , οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Χατζηδάκης και Χρήστος Καλαρρύτης , η επικεφαλής του συνδυασμού “Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών” Αργυρώ Πίκουλα, ο επικεφαλής του συνδυασμού “Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα Ηλιούπολης” Δημήτρης Πανταζόπουλος, η Πρόεδρος του Οργανισμού Kοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων, πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλογικών φορέων της πόλης μας.
synergasies polis
synergasies polis
Για τις
«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ»
Οι Συμμετέχοντες φορείς

-ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ & ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
-ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
-Π.Ο.Α.Ε.Α (Παράρτημα Ηλιούπολης)
-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ Μ/Φ ΟΜΙΛΟΣ Ο «ΠΑΝ»
-ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ «ΟΙ ΦΑΙΑΚΕΣ»
-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΡΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ « Η ΠΡΟΟΔΟΣ»
-IlioupolisOnline