Η έκθεση ψηφιδωτού της Βάσως Φλώρου [video]

20160305 192857
20160305 192857
Η εικαστικός Βάσω Φλώρου, εκθέτει μέσα από τα έργα της το αποτέλεσμα της πολυετούς ενασχόλησης της με την τέχνη του ψηφιδωτού και εντυπωσιάζει το κοινό με τις δημιουργίες της.

Οι εικόνες τοπίων, ανθρώπινων μορφών και σχεδίων ζωντανεύουν με τη χρήση κυρίως της πέτρας, του μαρμάρου και άλλων φυσικών υλικών που δεν 'τακτοποιούνται' με βάση τους παραδοσιακούς και αυστηρούς κανόνες των ψηφίδων. Η τεχνοτροπία της, συνθέτει και αναδεικνύει τη δύναμη φαινομενικά 'άψυχων' μη επεξεργασμένων μέσων και χαρακτηρίζεται από τη ζωγραφική προσέγγιση και το ρεαλισμό.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως την Τετάρτη 9 Μαρτίου και τις ώρες 10:00-13:00 και 17:00-21:00 στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολη.
  • Στη διάρκεια συζήτησης που είχα με την κ. Βάσω Φλώρου και στην ερώτηση για την τεχνική που χρησιμοποιεί, μου διευκρίνησε ότι η τεχνική της είναι της άΣτη διάρκεια συζήτησης που είχα με την κ. Βάσω Φλώρου και στην ερώτηση για την τεχνική που χρησιμοποιεί, μου διευκρίνησε ότι η τεχνική της είναι της άμεσης ψηφοθέτησης. Στο εργαστήρι μας ψηφιδωτού στο IlioupolisOnline η τεχνική που χρησιμοποιούμε είναι της έμεσης ψηφοθέτησης. Στην Ομάδα Ψηφίδες θα αναφερθούμε αναλυτικά.  Περισσότερα ...