Χόιπελ-Σαρακενίδης: Mουσική συνύπαρξη με πολύ ταλέντο και κέφι

 
Δύο εξαιρετικοί νέοι σολίστ, ο πιανίστας Αλέξανδρος Σαρακενίδης και ο τσελίστας Μιχάλης Χόιπελ, ήταν οι καλεσμένοι της ζωντανής εκπομπής “ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΑ ΜΑΓΙΑ, μια εκπομπή για την κλασική μουσική”  και της Έφης Μαρκουλάκη την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου.
        Η συζήτηση - γεμάτη ενδιαφέρον και κέφι - περιστράφηκε καταρχήν γύρω από την μέχρι τώρα καλλιτεχνική τους δραστηριότητα. Ανώτερες σπουδές και μεταπτυχιακά στο εξωτερικό, σεμινάρια, συναυλίες, master classes γέμισαν δημιουργικά τον χρόνο τους.
        Συναντήθηκαν για πρώτη φορά το περασμένο καλοκαίρι στο Φεστιβάλ της Αίγινας για να ερμηνεύσουν την μεγάλη σε διάρκεια και ιδιαίτερα απαιτητική Σονάτα Op. 19 για τσέλο και πιάνο του Sergei Rachmaninov κερδίζοντας τον θαυμασμό ειδικών και μη.
        Αυτήν την καλή πρώτη συνεργασία θέλησαν να επεκτείνουν, συμπληρώνοντας το πρόγραμμά τους με έργα για τσέλο σόλο και για πιάνο σόλο. Έτσι έφτασαν στην επικείμενη συναυλία τους της 16ης Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός με ένα πολύ ενδιαφέρον και δεξιοτεχνικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει έργα γραμμένα όλα μετά το 1888. Εκτός από την Σονάτα του Rachmaninov θα ερμηνεύσουν τον “Χορό αρ. 4”  για σόλο τσέλο της Έφης Μαρκουλάκη, τη Σουίτα  για σόλο τσέλο του Gaspar Cassadò και τα 24 Πρελούδια op. 11  για πιάνο του Alexander Scriabin.
        Μας μίλησαν και οι δύο αναλυτικά και με ιδιαίτερη γνώση και αγάπη για τα έργα αυτά καθώς και για το πώς τα επέλεξαν, τα συνδύασαν και τα δούλεψαν.
        Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ακούγονται τα έργα: Prayer του E.Bloch (Μιχάλης Χόιπελ - τσέλο με την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων υπό τη διεύθυνση του Παύλου Σεργίου), τα Πρελούδια αρ. 1, 5, 11, 14, 21, 23 και 24 από τα op. 11 του Al. Scriabin (με τον Evgeny Zarafiants - πιάνο), το 3ο μέρος, Finale από την σονάτα του C.Debussy (Μ.Χόιπελ - τσέλο, Maria Guignard - πιάνο και το Vocalise του S.Rachmaninov (Μ.Χόιπελ - τσέλο, Μάρκος Κότσιας - πιάνο).

Μπορείτε να ακούσετε την εκπομπή εδώ:
http://www.ilioupolisonline.gr/modules.php?name=mediagallery&do=showgall&gid=42