Η εκδήλωση για τα δημοσιευμένα κείμενα του Νίκου Ζαχαριάδη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε, η εκδήλωση του Ομίλου Ηλιούπολης "ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ", για την παρουσίαση των δυο βιβλίων που περιλαμβάνουν τα δημοσιευμένα κείμενα του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη την περίοδο (1940-1947).  Πλήθος πολιτών γέμισε ασφυκτικά το αμφιθέατρο του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, τους διαδρόμους και τον προαύλιο χώρο.
Ανάμεσα τους και παλιοί αντάρτες του ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ), συμμαχητές και σύντροφοι του Ζαχαριάδη στα ελληνικά βουνά και την αναγκαστική υπερωρία.
Για τον Νίκο Ζαχαριάδη μίλησε, σπάζοντας την σιωπή του για πρώτη φορά μετά από 58 χρόνια, ο συγγραφέας - ποιητής Αλέξης Πάρνης, επιστήθιος σύντροφος και φίλος του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ. Ο Αλέξης Πάρνης, ο οποίος έχει τιμηθεί με το παγκόσμιο βραβείο ποίησης το 1955 στη Βαρσοβία, απήγγειλε στίχους του για τον Νίκο Μπελογιάνη και τους νεκρους του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου 1941-1945.
Ο Σήφης Ζαχαριάδης, μέσα από τις μνήμες των παιδικών του χρόνων, έδωσε μια πολύ τρυφερή εικόνα του πατέρα και ανθρώπου Νίκου Ζαχαριάδη.
Ο πολύ γνωστός και αγαπητός ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης εξομολογήθηκε, εκ βαθέων, την προσωπική του διαδρομή προσέγγισης της προσωπικότητας και του έργου του Νίκου Ζαχαριάδη.
Οι επιμελητές των τόμων Γιώργος Πετρόπουλος και Νίκος Χατζηδημητράκος, μίλησαν για την συγκέντρωση, την οργάνωση, την ταξινόμηση και την επιμέλεια του αρχειακού υλικού.
Την εκδήλωση - παρουσίαση συντόνισε ο δημοσιογράφος Περικλής Καπετανόπουλος.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι : Παναγιώτης Λαφαζάνης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Τόλιος πρόεδρος του ΜΑ.ΧΩ.ΜΕ και μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Κοκοτίνης μέλος του Δ.Σ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης «ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη» στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης, Παναγιώτης Πατσαβός περιφερειακός σύμβουλος με τη «Δύναμη Ζωής», Παναγιώτης Κοροβέσης δημοτικός σύμβουλος Αργυρούπολης, και Τάσος Ταστάνης δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας.
Επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι Ηλιούπολης : Δημήτρης Ασβεστάς, Αγγελική Δουβή, Γιώργος Αντύπας (ΗΛΙΟΥ-Πόλις, ανθρώπινη πόλη) και Γιάννης Πούλος (ΕΝΑΚ), καθώς και οι δημοσιογράφοι Στέλιος Ελληνιάδης, Σπύρος Τρίψας, Γιώργος Φιλιππάκης και Στράτος Ιωακείμ.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ