Συνάντηση με τον κ. Ζαν Κοκτώ


Η Πολιτιστική Ομάδα ARTIBUS μικρή θεατρική σκηνή, με την θεατρική παράσταση ΄συνέντευξη με έναν άστατο πρίγκηπα΄, συναντά και γνωρίζει μέσα από τους διαλόγους και μονολόγους του έργου, τον πολυτάλαντο Γάλλο ποιητή, μυθιστοριογράφο, θεατρικό συγγραφέα και ζωγράφο Ζαν Κοκτώ, στο θεατρόφιλο κοινό της πόλης μας .
Η θεατρική παράσταση ανέβηκε στο αμφιθέατρο του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στις 9, 10 και 11 Μαϊου, και επαναλαμβάνεται στις 16, 17 και 18 Μαϊου στον ίδιο χώρο. Την Παρασκευή 16 Μαϊου η είσοδος θα είναι με τρόφιμα που θα δοθούν στα Κοινωνικά Δίκτυα Αλληλεγγύης ΗΛΙΟΥ-πόλις και ΛΑΓΟΥΜΙ.
Η επιμέλεια του σεναρίου και των κειμένων, τα οποία βασίζονται σε πραγματικές συνεντεύξεις του Κοκτώ, είναι του Θοδωρή Ραχιώτη και του Βαγγέλη Βαροτσάκη.

Στην παράσταση πήραν μέρος :

Θάνος Ζαχαροδήμος -Ζαν Κοκτώ, Βαγγέλης Βαροτσάκης- Δημοσιογράφος, Αννα Λαμπροπούλου & Σοφία Τσόλκα -Η ψεύτρα (διάλογος), Δήμητρα Γκελερή-Πάει την έχασα (μονόλογος), Μαριλένα Τουρνάρη-Η ανθρώπινη φωνή (μονόλογος), Ιωάννα Χόρτη-Διάβαζε τη φυλλάδα σου (μονόλογος), Μαρίνα Σαμαρά-Το φάντασμα της Μασσαλίας (μονόλογος) με φιγούρα ανακριτή τον Βαγγέλη Βαροτσάκη, Σοφία Τσόλκα-Η φάρσα στο παλιό αρχοντικό (μονόλογος), Βικτώρια Αδάμ-Η Αννα η καλή (μονόλογος), Ρούλα Χόρτη-Η ψεύτρα (μονόλογος) και Σκέψεις Κοκτώ-Δήμητρα Γκελερή, Ρούλα Χόρτη, Μαρίνα Σαμαρά, Μαριλένα Τουρνάρη, Αννα Λαμπροπούλου, Σοφία Τσόλκα και Βικτώρια Αδάμ.

Συντελεστές της παράστασης :

Σκηνοθεσία - Βαγγέλης Βαροτσάκης
Βοηθός Σκηνοθέτη - Αννα Λαμπροπούλου
Επιμέλεια Μουσικής & Ηχων - Δήμητρα Γκελερή
Αφίσα, επιμέλεια προγράμματος, σκηνικά – Θοδωρής Ραχιώτης
Μακιγιάζ – Αντζελα Καραγιαννοπούλου
Κουστούμια – artibus, Koνσόλα – Χρήστος Ζερβάκος, Φροντιστήριο – Λίλη Σακελλαρίδου