Βουτιά... στη χαρά της μουσικής συντροφιά με τον τσελίστα Μιχάλη Χόιπελ.Ο μόλις εικοσιπεντάχρονος τσελίστας  Μιχάλης Χόιπελ  ήταν ο προσκεκλημένος της εκπομπής “ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΑ ΜΑΓΙΑ, μια εκπομπή για την κλασική μουσική” και της Έφης Μαρκουλάκη την Κυριακή 2 Μαρτίου. Πάθος για το τσέλο και τη μουσική, πολλή δουλειά με κέφι και επιμονή, εξαίρετοι καθηγητές, δημιουργικό περιβάλλον, ιδού τα στοιχεία που συνιστούν το αναμφισβήτητο ταλέντο του.
Ο Μιχάλης Χόιπελ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988 και εισήχθη το 2011 στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Θεάτρου του Αμβούργου, όπου μόλις ολοκλήρωσε το Master του με τον καθηγητή Arto Noras, μετά την απόκτηση του διπλώματος του βιολοντσέλου στο Πανεπιστήμιο Μουσικής του Ανοβέρου με τον καθηγητή Tilmann Wick. Είναι υπότροφος του ιδρύματος Ωνάση και έχει βραβευθεί επανειλημμένα σε διαγωνισμούς. Εμφανίζεται ως σολίστ σε διεθνή φεστιβάλ μουσικής σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες και το 2009 ερμήνευσε ένα σόλο πρόγραμμα στην 15η Διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή. Παίζει έργα κλασικής μουσικής και πρώτες εκτελέσεις έργων σύγχρονων συνθετών. Έχει συμπράξει ως σολίστ με μαέστρους όπως οι Αλέξανδρος Μυράτ, Eiji Oue, Martin Brauss και Rene Gulikers. Παίζει σε βιολοντσέλο κατασκευασμένο το 1723 από τον David Tecckler.
       Στη συζήτηση που είχαμε μαζί του, ο Μιχάλης Χόιπελ - ήρεμος, ώριμος, ξεκάθαρος με τους στόχους και τα όνειρά του - μας μίλησε για το ξεκίνημά του στη μουσική, πώς ανακάλυψε την αγάπη του για το βιολοντσέλο και τις θετικές επιρροές των καλλιτεχνών γονιών του, τις σπουδές του στην Ελλάδα και τη Γερμανία, τους σημαντικότατους καθηγητές με τους οποίους δούλεψε και συνεχίζει να δουλεύει και που τον καθόρισαν, τις συναυλίες που ήδη έχει δώσει και για όσες προγραμματίζει στο μέλλον αλλά και για την αναμενόμενη ερμηνεία του  Κονσέρτου για βιολοντσέλο και Ορχήστρα σε ρε μείζονα του Joseph Haydn  με την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων σε διεύθυνση του Παύλου Σεργίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την ερχόμενη εβδομάδα.
      Ακόμα μας εμπιστεύθηκε την αγάπη του για τη σύγχρονη έντεχνη μουσική και για τη δημιουργία σύνθετων καλλιτεχνικών δρώμενων με βάση πάντα τη μουσική, αναφερόμενος στο πρώτο βραβείο που απέσπασε πριν μερικούς μήνες σε σχετικό διαγωνισμό στη Γερμανία αλλά και τη βαθειά - με επιλογή του - σχέση που έχει με την Κρήτη και τη μουσική του δράση εκεί.
      Ενδιάμεσα μας χάρισε ένα μικρό δείγμα του ταλέντου του μέσα από πρόσφατες ηχογραφήσεις του. Ακούσαμε τις ερμηνείες του στο 1ο μέρος (Allegro con brio) από τη Sonata αρ.5 για τσέλο και πιάνο του L.v.Beethoven μαζί με τον Mario Haering, στην Bourree από την Suite αρ 3 του J.S.Bach, στα Vanitas Vanitatum mit Humor και Langsam του Robert Schumann (με τον Mario Haering στο πιάνο) και στο 1ο μέρος (Prologue) από την Sonata του Claude Debussy με τη Maria Guignard στο πιάνο.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ