Ο συμπολίτης μας Νίκος Καραβέλος στην εκπομπή Διαβάζοντας στο Διαδίκτυο


Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, ο συμπολίτης μας Νίκος Καραβέλος βρέθηκε στο διαδικτυακό σταθμό της πόλης μας και μίλησε με την Πέρσα Κουμούτση για τον κοινωνικό, 'καταγγελτικό' αλλά και  επαναστατικό ρόλο της ποίησης.
 
Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και ώρα 1200 το μεσημέρι, ο συμπολίτης μας Νίκος Καραβέλος βρέθηκε στο  διαδικτυακό σταθμό της πόλης μας και μίλησε με την Πέρσα Κουμούτση για την ποίηση, επισημαίνοντας οτι η αυτή πρέπει να είναι αληθινή, να ξεκινά μέσα από τα βιώματα του ίδιου του δημιουργού, τα συναισθήματα και τους κραδασμούς του. Τα στοιχεία αυτά αποτελούν και την αφορμή για τη δημιουργία. Αλλά η προσωπική παιδεία, τα ενδιαφέροντα του καθενός παίζουν σημαντικό ρόλο στο που θα κατευθυνθεί αυτόνομα όχι στρατευμένα, γιατί τότε το αποτέλεσμα δε θα είναι αληθνό. Εκ των πραγμάτων, η ποίηση πρέπεινα αγγίζει τον ίδιο τον γράφοντα, τον περίγυρό του και τα κοινωνικά ζημήματα. Ακόμα κα μια ερωτική ποιηση μπορεί να είναι επαναστατική.
Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση που ανεπιφύλακτα προτείνω να ακούσετε.

*Ο Ν.Καραβέλος κατάγεται από τις Μυκήνες και γεννήθηκε στην Αθηνα, όπου ζει και εργάζεται ως δικηγόρος. εχει εκδώσει πέντε ποιητικές συλλογές, ενώ η έκτη συλλογή του είναι υπό έκδοση. Υπό έκδοση είναι επίσης και το αφήγημα του με τιτλο:  "Η φωνή του άλλου"

Ακούστε την εκπομπή στο : http://www.ilioupolisonline.gr/modules.php?name=mediagallery&do=showpic&pid=317&orderby=dateD&offset=0