Πολιτισμός

Διαβάζοντας στο Διαδίκτυο.. με την πολυβραβευμένη συγγραφέα Λίστα Ψαραύτη


Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου η αγαπημένη συγγραφέας των παιδικών κυρία Λίτσα Ψαραύτη, βρέθηκε στον διαδικτυακό σταθμό της Ηλιούπολης και συνομίλησε με την Πέρσα Κουμούτση  για τις εμπειρίες και τα βιώματα εκείνα που υπήρξαν η αφορμή για να αρχίσει το συγγραφικό ταξίδι της, αλλά και τις δυσκολίες που συνάτησε στο διάβα της καριέρας της.
Περισσότερα...

Ο τσελίστας Κωστής Θέος και η αναγκαιότητα του πολιτισμού.

 Ο τσελίστας Κωστής Θέος ήταν ο εκλεκτός φιλοξενούμενος της ζωντανής εκπομπής "ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΑ ΜΑΓΙΑ, μια εκπομπή για την κλασική μουσική"  και της Έφης Μαρκουλάκη την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013.
Περισσότερα...

Ο συμπολίτης μας Νίκος Καραβέλος στην εκπομπή Διαβάζοντας στο Διαδίκτυο


Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, ο συμπολίτης μας Νίκος Καραβέλος βρέθηκε στο διαδικτυακό σταθμό της πόλης μας και μίλησε με την Πέρσα Κουμούτση για τον κοινωνικό, 'καταγγελτικό' αλλά και  επαναστατικό ρόλο της ποίησης.
 
Περισσότερα...

Μαραθώνιος Δημιουργικότητας στο Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηλιούπολης [video]


Μέσα από πρωτότυπα, διαδραστικά εργαστήρια, φωτογράφοι, σκηνοθέτες, μουσικοί, ηχολήπτες, επιστήμονες της Πληροφορικής, ομάδες και φορείς της Ηλιούπολης, παρουσίασαν σε 400 περίπου συμπολίτες μας μερικές από τις δυνατότητες του Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηλιούπολης την Παρασκευή και το Σάββατο 6 και 7 Δεκεμβρίου.
Περισσότερα...

Εκδρομή με το IlioupolisOnline


Μια όμορφη εκδρομή ΄υπό βροχή΄
Μέλη, φίλοι και μαθητές των τμημάτων τέχνης και τεχνολογίας, χθές Κυριακή 1/12 απολαύσαμε  μια πραγματικά όμορφη και εκπαιδευτική εκδρομή ,΄υπό βροχή΄, η οποία όχι μόνο δεν μας πτόησε αλλά μας οδήγησε στο να ευχαριστηθούμε περισσότερο τη φύση και τα μέρη που επισκεφθήκαμε.
Περισσότερα...

H Φύση της χώρας μου


Για δεύτερη φορά ο Ελληνο-Αραβικός Σύλλογος ΄Στοργή για το παιδί΄ διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής, με 53 έργα παιδιών ηλικίας 5 έως 15 ετών από Ελλάδα, Αίγυπτο , Λίβανο, Παλαιστίνη, Ιράκ, Συρία, Αλγερία και Σαουδική Αραβία. Το θέμα της έκθεσης είναι ΄η φύση της  χώρας μου΄και αυτή τη φορά γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Ηλιούπολης και τα έργα εκτίθενται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης.
Περισσότερα...

Διαβάζοντας στο Διαδίκτυο με τον ποιητή Ιωσήφ Βεντούρα


Ο ποιητής Ιωσήφ Βεντούρα φιλοξενήθηκε στην εκπομπή διαβάζοντας στο διαδίκτυο και συνομίλησε με την Πέρσα Κουμούτση για το ρόλο και την αναγκαιότητα της ποίησης στη σύγχρονη εποχή, καθώς και για τη σημασία του ιστορικού χρόνου και της μνήμης στην ποίησή του.
Περισσότερα...

Πολιτιστικές διαδρομές του ΕΝΑΚ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 18 Νοεμβρίου 2013 στην αίθουσα του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΕΝ.Α.Κ. πραγματοποίησε εκδήλωση με τίτλο «Πολιτιστικές διαδρομές».
Περισσότερα...

Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ. – Γρηγόρης Γρηγορίου: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 2013 – 2014

Ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) – Γρηγόρης Γρηγορίου» προσφέρει, για μία ακόμα χρονιά, την ευκαιρία στους κατοίκους της πόλης μας να απολαύσουν ξεχωριστές θεατρικές παραστάσεις, μπαλέτο, μιούζικαλ, όπερα και οπερέτα, με μειωμένο ομαδικό εισιτήριο και δωρεάν μεταφορά με το λεωφορείο του Δήμου.
Περισσότερα...

Λορέντα Ράμου: Το πιάνο με προκαλεί, όχι μόνο σαν μουσικό όργανο αλλά και σαν αντικείμενο στο χώρο.


Η ξεχωριστή σύγχρονη Ελληνίδα πιανίστα Λορέντα Ράμου ήταν η προσκεκλημένη της εκπομπής "ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΑ ΜΑΓΙΑ, μια εκπομπή για την κλασική μουσική" και του ilioupolisOnAir την περασμένη Κυριακή 17 Νοεμβρίου και μαζί με την Έφη Μαρκουλάκη, συζήτησαν πολλά κι ενδιαφέροντα γύρω από τη σύγχρονη μουσική και τις πρωτοποριακές παραγωγές-παρουσιάσεις, τις οποίες  οργανώνει η ίδια ή στις οποίες συμμετέχει ως σολίστ.
Περισσότερα...

Σελίδα 9 από 43

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ