Πολιτισμός

΄Στιγμές Γυναικών΄ από την Ομάδα ΚΙΝΗΤΡΟΝ


Η Ομάδα ΄ΚΙΝΗΤΡΟΝ΄ την Τρίτη 25 Μαρτίου παρουσίασε την θεατρική παράσταση ΄Στιγμές Γυναικών' στο Θέατρο του Δημαρχείου.
Αντί εισητηρίου, στην είσοδο συγκεντρώθηκαν φάρμακα για το Μητροπολιτικό Κονωνικό Ιατρείο του Ελληνικού.
Περισσότερα...

Δύο νέοι και ταλαντούχοι συγγραφείς...


Δύο νέοι και ταλαντούχοι συγγραφείς, η πεζογράφος Τζούλια Γκανάσου και ο ποιητής και πεζογράφος Διονύσης Μαρίνος βρέθηκαν στον διαδικτυακό σταθμό της Ηλιούπολης και συνομίλησαν με την Πέρσα Κουμούτση για τη συγγραφική τους πορεία, αλλά και για το λογοτεχνικό τοπίο σήμερα.
Περισσότερα...

Στο κέντρο του σύγχρονου μουσικού γίγνεσθαι με τους κυρίους Θεόδωρο Αντωνίου και Ιάκωβο Κονιτόπουλο

 
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών κύριος Θεόδωρος Αντωνίου και ο γενικός γραμματέας της κύριος Ιάκωβος Κονιτόπουλος ήταν οι εκλεκτοί φιλοξενούμενοι της εκπομπής “ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΑ ΜΑΓΙΑ, μια εκπομπή για την κλασική μουσική”  και της Έφης Μαρκουλάκη την Κυριακή 9 Μαρτίου στον ilioupolisOnAir.
Περισσότερα...

Βουτιά... στη χαρά της μουσικής συντροφιά με τον τσελίστα Μιχάλη Χόιπελ.Ο μόλις εικοσιπεντάχρονος τσελίστας  Μιχάλης Χόιπελ  ήταν ο προσκεκλημένος της εκπομπής “ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΑ ΜΑΓΙΑ, μια εκπομπή για την κλασική μουσική” και της Έφης Μαρκουλάκη την Κυριακή 2 Μαρτίου. Πάθος για το τσέλο και τη μουσική, πολλή δουλειά με κέφι και επιμονή, εξαίρετοι καθηγητές, δημιουργικό περιβάλλον, ιδού τα στοιχεία που συνιστούν το αναμφισβήτητο ταλέντο του.
Περισσότερα...

Για τη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ με τη διευθύντριά της κυρία Στεφανία Μεράκου

 
Η Διευθύντρια της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης "ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ"  κυρία Στεφανία Μεράκου ήταν η εκλεκτή προσκεκλημένη της εκπομπής "Της Μουσικής τα Μάγια, μια εκπομπή για την κλασική μουσική"  και της Έφης Μαρκουλάκη την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, σε μια "εφ' όλης της ύλης" συζήτηση για το πλούσιο έργο της Βιβλιοθήκης.
Περισσότερα...

Οι Bookrebels στον IloupolisOnAir


Οι κυρίες Ρίτσα Μασούρα και Ελένη Καλογερίνη αφού υπηρέτησαν με επιτυχία τον χώρο της δημοσιογραφίας για περισσότερο από δυο δεκαετίες στρέφουν τώρα το βλέμμα στο βιβλίο προάγοντας με συνέπεια την πληροφορία γύρω από αυτό... και όχι μόνο.
Περισσότερα...

Μια παράσταση με Καλικάντζαρους και πολλά χαμόγελα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μικρή αποδείχθηκε η αίθουσα του μουσείου εθνικής αντίστασης στην Ηλιούπολη το Σάββατο 8/2/2014 για τα παιδιά που παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Το δέντρο της γης και οι Καλλικάντζαροι»
Την εκδήλωση οργάνωσε ο σύλλογος Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης "Μιχάλης Παπαμαύρος" και απευθυνόταν σε παιδιά μέχρι 12 ετών.
Περισσότερα...

Περί Έρωτος.... με τη μεσόφωνο Άννα Μουζάκη και τον πιανίστα Άρη Γραικούση


Στην εκπομπή "Της Μουσικής τα Μάγια, μια εκπομπή για την κλασική μουσική" την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, η μεσόφωνος και συνθέτρια Άννα Μουζάκη και ο πιανίστας Άρης Γραικούσης  συζήτησαν με την Έφη Mαρκουλάκη  ..."Περί Έρωτος...και τα λοιπά"  δηλαδή για τη συναυλία που ετοιμάζουν.
Περισσότερα...

Nέοι ποιητές μιλούν για το βιβλίο


Το Σάββατο 1/2 /2014 η εκπομπή  "Διαβάζοντας στο διαδίκτυο" φιλοξένησε δυο νέους ποιητές, τη Αγέλα Γαβρίλη και τον Στέφανο Ξένο που μίλησαν για τα βιβλία, τη λογοτεχνία και το διαδίκτυο!
Περισσότερα...

Ποίηση, μουσική, εικόνα.


Ο ποιητής Πέτρος Πολυμένης και η μουσικοσυνθέτρια Έφη Μαρκουλάκη βρέθηκαν στον διαδιακτυακό σταθμό της Ηλιούπολης και συνομίλησαν με την Πέρσα Κουμούτση για ένα πρωτότυπο ταξίδι στον κόσμο της ποίησης, της μουσικής και της εικόνας.
Περισσότερα...

Ξεκινούν οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης κυκλοφόρησε το πρόγραμμα προβολών για την 26η Χειμερινή περίοδο, που αρχίζει στις 12 Ιανουαρίου με την ταινία του Αντώνη Μποσκοΐτη ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΩΓΟΥ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Περισσότερα...

Σελίδα 8 από 43

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ