Πολιτισμός

ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ με τον Βασίλη Ρόγγα στην εκπομπή ΑΧ ΕΞΟΥΣΙΑ (21 Απριλίου)


Στην εκπομπή ΑΧ ΕΞΟΥΣΙΑ: ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ του IlioupolisOnAir στις 21/4/15 ο Θανάσης Τσακίρης και ο Βασίλης Ρόγγας (Πολιτικός Επιστήμονας Παντείου Πανεστημίου και Υποψήφιος Διδάκτορας Τμήματος Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης)  συζήτησαν για το θέμα 'ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ'.
Περισσότερα...

Με αρετή και τόλμη – Για τον πολίτη και τον Άνθρωπο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη το βιβλίο του τ. δημάρχου Ηλιούπολης Θ. Γεωργάκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Με αρετή και τόλμη – Για τον πολίτη και τον Άνθρωπο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» είναι ο τίτλος του δεύτερου βιβλίου του νομικού και επί 16 χρόνια τ. δημάρχου Ηλιούπολης Θεόδωρου Γεωργάκη, που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 20 Απριλίου, στην κατάμεστη αίθουσα του ΕΒΕΑ, στο κέντρο της Αθήνας. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό Οίκο Α.Α. Λιβάνη.
Περισσότερα...

ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ με τον Στέργιο Mανουρά στην εκπομπή ΑΧ ΕΞΟΥΣΙΑ


Στην εκπομπή ΑΧ ΕΞΟΥΣΙΑ: ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ του IlioupolisOnAir στις 17/3/15 ο Θανάσης Τσακίρης και ο Στέργιος Μανουράς (Δρ. Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ και διδάσκων στο Πρόγραμμα 'ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ' συζήτησαν για το θέμα 'ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ'.
Περισσότερα...

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, η Ένωση Καλλιτεχνών & Λογοτεχνών Ηλιούπολης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 1-Μαρ-2015, πρώτη μέρα της άνοιξης, έγιναν τα εγκαίνια της… επέκτασης της διεθνούς έκθεσης στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, από την Ένωση Καλλιτεχνών & Λογοτεχνών Ηλιούπολης "το εργαστήρι" υπό την αιγίδα και του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων.
Περισσότερα...

Μια φορά κι ένα .. νεκρό από την Κιβωτό της Τέχνης


Μια ιστορία που κινείται ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα, την πραγματικότητα και την ψευδαίσθηση, την αλήθεια και το ψέμα, τα «θέλω» και τα «μπορώ»… και που ξεκινά με «Μια φορά κι ένα … νεκρό»… παρουσίασε το τμήμα εφήβων - φοιτητών της Κιβωτού της Τέχνης - του θεατρικού εργαστηρίου της Μαρίας Κίτρα στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου το Σάββατο και την Κυριακή 14 & 15 Φεβρουαρίου.
Περισσότερα...

ΘΩΜΑΣ ΤΑΜΒΑΚΟΣ: Το Πάθος που έγινε Έργο


Ο ιδρυτής του Αρχείου Ελλήνων Μουσουργών, μουσικογράφος και ερευνητής Θωμάς Ταμβάκος  ήταν ο συνομιλητής μας την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015 στην πρώτη εκπομπή του καινούριου χρόνου  “ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΑ ΜΑΓΙΑ, μια εκπομπή για την κλασική μουσική”  στον ilioupolisOnAir.
Περισσότερα...

Χόιπελ-Σαρακενίδης: Mουσική συνύπαρξη με πολύ ταλέντο και κέφι

 
Δύο εξαιρετικοί νέοι σολίστ, ο πιανίστας Αλέξανδρος Σαρακενίδης και ο τσελίστας Μιχάλης Χόιπελ, ήταν οι καλεσμένοι της ζωντανής εκπομπής “ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΑ ΜΑΓΙΑ, μια εκπομπή για την κλασική μουσική”  και της Έφης Μαρκουλάκη την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου.
Περισσότερα...

Για τον Karlheinz Stockhausen στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

 
Ο συνθέτης και μουσικολόγος Ανάργυρος Δενιόζος και ο συνθέτης, μαέστρος και πιανίστας Ανδρέας Λεβισιανός συζήτησαν με την Έφη Μαρκουλάκη για το αφιέρωμα (Open Day) στον συνθέτη Karlheinz Stockhausen, στα πλαίσια της ζωντανής εκπομπής “Της Μουσικής τα Μάγια, μια εκπομπή για την κλασική μουσική” του ilioupolisOnAir.
Περισσότερα...

Γιώργος Κουμεντάκης: Μήπως η έλλειψη αγάπης 'γεννά' και σήμερα 'ΦΟΝΙΣΣΕΣ' ;

 Ο Γιώργος Κουμεντάκης, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες, ήταν ο εκλεκτός προσκεκλημένος της ζωντανής εκπομπής “ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΑ ΜΑΓΙΑ, μια εκπομπή για την κλασική μουσική”  και της Έφης Μαρκουλάκη την Κυριακή 16 Νοεμβρίου.
Περισσότερα...

Συζητώντας με τους συγγραφείς στη Βιβλιοθήκη


Η Δημοτική βιβλιοθήκη Ηλιούπολης, εγκαινιάζει στον καινούργιο της χώρο, (στην οδό Νικομάχου 18, Κάτω Ηλιούπολη), έναν κύκλο συναντήσεων με καταξιωμένους έλληνες συγγραφείς, μερικούς από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας.
Περισσότερα...

Σελίδα 5 από 43

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ