Πολιτισμός

Έντονο το ενδιαφέρον για τις διαλέξεις σχετικά με τα Αισθητικά ρεύματα στον Κινηματογράφο


Με έντονο ενδιαφέρον από πλευράς συμπολιτών μας ξεκίνησαν χθές 11/2/2013 οι διαλέξεις με τίτλο  'Αισθητικά ρεύματα στον Κινηματογράφο' που διοργανώνει ο ΠΑΟΔΗΛ σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη.
Περισσότερα...

Συζήτηση στον IlioupolisOnAir με τον μαέστρο Φραγκίσκο Κοντορούση

 
Μία "εκ βαθέων" και ειλικρινή συζήτηση για "τα έργα και τις ημέρες" της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ηλιούπολης, είχαν την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, ο ακκορντεονίστας και μαέστρος Φραγκίσκος Κοντορούσης και η Έφη Μαρκουλάκη, στη ζωντανή εκπομπή ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΑ ΜΑΓΙΑ, μια εκπομπή για την κλασσική μουσική στον ilioupolisOnAir.
Περισσότερα...

H αναζήτηση και ανάδειξη της «ανεπίσημης ιστορίας» της Ηλιούπολης


Η αναζήτηση και ανάδειξη της «ανεπίσημης ιστορίας» της Ηλιούπολης, από το 1925 και μετά, επιχειρείται στο νέο βιβλίο του Πάνου Τότσικα για την Ηλιούπολη ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ.
Ο ίδιος ο συγγραφέας αναφέρει:

Περισσότερα...

Για την πιό κρυφή πληγή του έθνους με τον Βαγγέλη Ραπτόπουλο

 
 Στο στούντιο του διαδικτυακού σταθμού της πόλης IlioupolisOnAir βρέθηκε ο συγγραφέας Βαγγέλης Ραπτόλουλος και συνομίλησε με την Πέρσα Κουμούτση για την "Υψηλή τέχνη της αποτυχίας", την "Πιο κρυφή πληγή" του έθνους" και άλλα πολλά θέματα που αφορούν στην κατάσταση του τόπου μας. 
Περισσότερα...

Συζήτηση με τον κιθαριστή Μιχάλη Κονταξάκη


 Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στον ilioupolisOnAir και στη ζωντανή εκπομπή ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΑ ΜΑΓΙΑ, μια εκπομπή για την κλασσική μουσική,  ο κιθαριστής Μιχάλης Κονταξάκης μίλησε για την δουλειά του σε μια φιλική και ζεστή συζήτηση με την Έφη Μαρκουλάκη.
Περισσότερα...

Αλλαγές και ακυρώσεις στο πρόγραμμα των πολιτιστικών διαδρομών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Λόγω προβλημάτων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Εθνικού Θεάτρου, προέκυψαν αλλαγές και ακυρώσεις στο πρόγραμμα των πολιτιστικών διαδρομών.
Σας επισυνάπτουμε το διαμορφωμένο πρόγραμμα.
Περισσότερα...

Τα νέα σημεία στάθμευσης της κινητής βιβλιοθήκης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Κινητή Βιβλιοθήκη Ηλιούπολης, μετά την επιτυχημένη πορεία της τους πρώτους μήνες της λειτουργίας της και κατόπιν πλήθους αιτημάτων φίλων του βιβλίου, θα σταθμεύει πλέον σε τρία σημεία της πόλης μας.
Περισσότερα...

Στα συγγραφικά και ποιητικά μονοπάτια του Γιάννη Καλπούζου


Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, ο συγγραφέας, ποιητής και στιχουργός  Γιάννης Καλπούζος φιλοξενήθηκε  στο διαδικτυακό ραδιόφωνο Ilioupolisonair και στην εκπομπή "Διαβάζοντας στο διαδίκτυο".  Συνομίλησε με την Πέρσα Κουμούτση για θέματα που άπτονται το βιβλίο και την κρίση σήμερα και μας  ξενάγησε μοναδικά στα δικά του συγγραφικά και ποιητικά μονοπάτια. Την εκπομπή διάνθισαν γνωστά τραγούδια σε δικούς του στίχους.
Περισσότερα...

Συζήτηση με τη μαέστρο Βαρβάρα Κουτίβα

 
Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 στον ilioupolisOnAir και στη ζωντανή εκπομπή ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΑ ΜΑΓΙΑ, μια εκπομπή για την κλασσική μουσική,  ήταν καλεσμένη η μαέστρος των χορωδιών του Δήμου Ηλιούπολης, συνθέτρια και καθηγήτρια μουσικής Βαρβάρα Κουτίβα, σε μια συζήτηση εφ' όλης της ύλης με την Έφη Μαρκουλάκη, για τη δραστηριότητα των τριών δημοτικών μας χορωδιών - παιδική, ενηλίκων και φωνητικό σύνολο - και τη δουλειά της με αυτές. 
Περισσότερα...

Σελίδα 14 από 43

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ