Πολιτισμός

Ο Αραβικός πολιτισμός στον Ilioupolisonair


Για τον σύγχρονο αραβικό πολιτισμό, τη λογοτεχνία, τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στη Μ.Ανατολή,  που έφεραν στο προσκήνιο την αραβική παγκοσμιοποίηση, την αραβική ανθρωπογεωγραφία, και τους τόπους της , μίλησε η πανεπιστημιακός Ελένη Κονδύλη,  το  Σάββατο 6 Απριλίου στην εκπομπή ¨Διαβάζοντας στο διαδίκτυο" με την Πέρσα Κουμούτση"
Περισσότερα...

Όταν η μουσική συναντάει τον κινηματογράφο ή πώς η τέχνη διασώζει μια γλώσσα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κείμενο Δήμητρα Οικονόμου

Την Κυριακή 14 Απριλίου, λίγο πριν το τέλος των προβολών της χειμερινής περιόδου 2013, ζήσαμε ένα ακόμα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, μια ακόμα συγκινητική βραδιά στην Κινηματογραφική μας Λέσχη.
Περισσότερα...

Ελένη Πριοβόλου: Η τέχνη της γραφής είναι μέσο ευρυθμίας, πράξη πολιτική


 Η τέχνη της γραφής είναι μέσο ευρυθμίας, πράξη πολιτική, συνειδητή προσπάθεια συμμετοχής στην κοινωνική αλλαγή. Η τέχνη προάγει το σεβασμό, την αγάπη και την ομορφιά ανάμεσα στους ανθρώπους.Μ’ αυτή την πεποίθηση η Ελένη Πριοβόλου γράφει βιβλία για μικρούς και μεγάλους από το 1986.

Περισσότερα...

Για το δίπολο Έρωτας- Θάνατος και το νόημα της ελευθερίας ο καθηγητής φιλοσοφίας Στέφανος Ροζάνης


Tο νόημα της ελευθερίας, το δίπολο Έρωτας - Θάνατος στα βιβλία του, το σημερινό κοινωνικό μόρφωμα, την Ετερότητα, αλλά κκαι την εφικτή και ουτοπική διάσταση του ανθρώπου ανέλυσε μεταξύ άλλων ο καθηγητής φιλοσοφίας Στέφανος Ροζάνης στην εκπομπή διαβάζοντας στο διαδίκτυο που επιμελείται και παρουσιάζει η Πέρσα Κουμούτση.
Περισσότερα...

Αφιέρωμα στην Αστυνομική λογοτεχνία


Με αφορμή την άνθιση της Αστυνομικής λογοτεχνίας στην Ελλάδα, αλλά και την έκδοση του συλλογικού έργου με τίτλο "Κλέφτες και Αστυνόμοι"  εκδόσεις Ψυχογιός, δυο συγγραφείς, εκπρόσωποι του είδους, ο Φίλιππος Φιλίππου και ο Γιάννης Ράγκος φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή "Διαβάζοντας στο Διαδίκτυο" και μίλησαν με την Πέρσα Κουμούτση για τους σταθερούς κανόνες γραφής που διέπουν το αστυνομικό μυθιστόρημα , αλλά και για όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που το διακρίνουν από τα άλλα λογοτεχνικά είδη.. 

Περισσότερα...

Μοντέρνο & Σύγχρονο Θέατρο, μία σύντομη περιήγηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διευρύνοντας τους επιτυχημένους κύκλους σεμιναρίων και έχοντας σταθερά προσηλωμένο το βλέμμα στην περιδιάβαση στον κόσμο του Πνεύματος και των Τεχνών, ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.)-Γρηγόρης Γρηγορίου, επιχειρεί μια σύντομη περιήγηση στο Μοντέρνο και Σύγχρονο Θέατρο.
Περισσότερα...

Ο συγγραφέας Ανδρέας Μήτσου στην εκπομπή Διαβάζοντας στο διαδίκτυο


 Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Ανδρέας Μήτσου βρέθηκε στο σταθμό μας και συνομίλησε με την Πέρσα Κουμούτση για τα βιβλία του, τη δημιουργική διαδικασία της γραφής αλλά και εκείνη της ανάγνωσης και τον παρηγορητικό ρόλο της τέχνης. Μίλησε επίσης για την  ιδέα της επιστροφής στον αυθεντικό μας εαυτό, την απώλεια της αθωότητας και την αγωνία του ανθρώπου να ενταχθεί στο σύνολο. Ενώ επισήμανε ότι ο έρωτας εκτός από την πλέον σημαντική θεραπευτική αξία, διευρύνει τον Χρόνο κι΄ακυρώνει' τον ίδιο τον θάνατο...
Περισσότερα...

O συγγραφέας Κώστας Αρκουδέας στην εκπομπή 'Διαβάζοντας στο διαδίκτυο'


Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00 το μεσημέρι, ο συγγραφέας Κώστας Αρκουδέας βρέθηκε στον διαδικτυακό σταθμό της Ηλιούπολης, Ilioupolisonair και μίλησε με την Πέρσα Κουμούτση για τα βιβλία του, για τις ανθρώπινες σχέσεις,  για τους μεγάλους έρωτες που εξαντλούνται στη διαδρομή και χάνονται στη δίνη του χρόνου. αλλά και για τις μικρότερες ή μεγαλύτερες παγίδες της ζωής που μας οδηγούν στα μεγάλα λάθη.
Περισσότερα...

Νέοι ποιητές στο διαδικτυακό σταθμό IlioupolisOnAir


Τι απόψεις τους για την ποίηση, την κρίση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι νέοι  παρέθεσαν τρεις νέοι δημιουργοί στην εκπομπή της Πέρσας Κουμούτση: Διαβάζοντας στο διαδίκτυο.
Περισσότερα...

Σελίδα 13 από 43

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ