Σύλλογος γονέων 15ου Δημοτικού: Ενημέρωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αγαπητοί γονείς,
Σας ενημερώνουμε για τις πιο σημαντικές κινήσεις και δράσεις του συλλόγου μας που πραγματοποιήθηκαν κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2015
1. Μετά από αρκετά χρόνια απουσίας του Συλλόγου μας από τις θεατρικές αίθουσες και παραστάσεις για το μήνα Μάρτιο παρακολουθήσαμε τη πρώτη παιδική παράσταση « ΗΡΑΚΛΗΣ – ΟΙ 12 ΑΘΛΟΙ» με το θίασο του Σ.Ρουβά. Η συμμετοχή μεγαλύτερη των προσδοκιών του Δ.Σ. και αυτό μας έδωσε την αφορμή για να προχωρήσουμε και σε δεύτερη κράτηση θέσεων το μήνα Απρίλιο, για μία ακόμα εκπληκτική παράσταση την «ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ - ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ» της Κ. Ρουγκέρη. Η συμμετοχή και για αυτή τη παράσταση παρόλο την περίοδο των εορτών του Πάσχα ήταν μεγάλη και οι θέσεις που είχαμε κρατήσει καλύφθηκαν όλες.
2. Διοργανώθηκε, για πρώτη φορά, σε συνεργασία με το Διευθυντή κο Γιαννέλο Α. και το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας Επιστημονική Ημερίδα με θέμα « Διαχείριση συμπεριφοράς μαθητών εντός και εκτός σχολείου». Η συμμετοχή γονέων ήταν σε ικανοποιητικά επίπεδα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ομιλητές κα Ε. Δροσίτου Σχολική Σύμβουλο του σχολείου μας και το κο Μάγκο Γ. Εκπαιδευτικό τμήματος Ένταξης του σχολείου μας. Επίσης ευχαριστούμε πολύ και τη Δημοτική μας Αρχή για τη παραχώρηση του αμφιθέατρου του Δημαρχιακού Μεγάρου για την Ημερίδα αυτή αλλά και για την τιμή που μας έκαναν με τη παρουσία τους οι : Αντιδήμαρχος Παιδείας κας Μαρκουλάκη Αικ. και του Προέδρου της Α΄Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κου Αντζινά Ι.
3. Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Σύλλογός μας συμμετείχε στη διοργάνωση αγώνων του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθηνών (Σ.Δ.Υ.Α.) 2 χλμ. για παιδιά στο αθλητικό κέντρο Αγ. Κοσμά. Στους αγώνες συμμετείχαν παιδιά αλλά και γονείς και φέτος τα παιδιά μας κατάφεραν και πήραν και διακρίσεις. Συγκεκριμένα πήραν : 3η θέση στη κατηγορία κορίτσια 7 – 9 χρονών Παντελιδάκη Αναστασία, 2η θέση στη κατηγορία αγόρια 9 – 11 χρονών Κυργοτάσης Αναστάσης και 2η θέση στη κατηγορία κορίτσια 11 – 13 χρονών Ξενούλη Εμμανουέλα. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν για τη προσπάθειά τους.
4. Πραγματοποίηθηκαν κατά τους δύο αυτούς μήνες στο πλαίσιο των αθλητικών μας δραστηριοτήτων φιλικοί αγώνες με άλλες αθλητικές ομάδες ή Συλλόγους. Πιο συγκεκριμμένα πραγματοποιήθηκαν : 2 φιλικοί αγώνες μπάσκετ στο σχολείο μας με την ομάδα Ηρακλής Ηλιούπολης. Προπονητής μας ο Αντωνάκης Η. Πραγματοποιήθηκε 1 φιλικός αγώνας βόλεϊ με την ομάδα του Γ.Σ.Η. στο κλειστό Γυμναστήριο Ηλιούπολης. Προπονήτρια μας η Αναστασοπούλου Μ. και τέλος πραγματοποιήθηκε 1 φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου με το 8ο δημοτικό Γλυφάδας στο γήπεδο της Λαύρας Αργυρούπολης. Προπονητής μας ο Υφαντής Γ. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τους προπονητές τους για την όμορφη αθλητική παρουσία που μας πρόσφεραν.
5. Πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας δύο προβολές παιδικών ταινιών με μεγάλη συμμετοχή από τα παιδιά, αλλά και οι γονείς είχαμε και πάλι την ευκαιρία να μαζευτούμε και να κάνουμε μια χαλαρή κουβέντα, είτε για προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά με τα παιδιά μας, είτε κουβέντες που αφορούν τη καθημερινότητα μας. Όπως και να έχει οι σχέσεις που δημιουργούνται και στα παιδιά ,αλλά και στους γονείς, μέσα από αυτή τη δραστηριότητα που κάνουμε στο σχολείο μας ,κάθε φορά δυναμώνει και βοηθάει πολύ στη γνωριμία των γονιών μεταξύ τους , αλλά και στη ψυχαγωγία των παιδιών.
6. Με μεγάλη χαρά παρακολουθήσαμε τη γιορτή της Επετείου της 25ης Μαρτίου από τα παιδιά της Στ΄ που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά αλλά και τους δασκάλους τους για το όμορφο αποτέλεσμα που μας παρουσίασαν.
7. Πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας επίσκεψη στο Ευγενίδειο Ίδρυμα και τα παιδιά της Ε΄ και Στ΄ τάξης του σχολείου μας και παρακολούθησαν δωρεάν ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα « Τα Εφτά κλειδιά». Οι γονείς απόλαυσαν το καφέ τους μέσα στο κτίριο και τα παιδιά ακολουθώντας τους εκπαιδευτές εμπλούτισαν τις γνώσεις τους σε σχέση με το φυσικό πλούτο.
8. Το Μάρτιο προκηρύχτηκαν εκλογές του δευτεροβάθμιου οργάνου των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ηλιούπολης. Μετά από αρκετά χρόνια που ο Σύλλογός μας δεν είχε εκλεγμένους αντιπροσώπους μέσα στο Δ.Σ. της Ένωσης φέτος με το συνδυασμό « Γονείς της Ηλιούπολης» καταφέραμε και έχουμε ένα μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας να είναι εκλεγμένο και στο Δ.Σ. της Ένωσης. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο νέο Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και καλή δύναμη.
9. Για τις ημέρες του Πάσχα ο Σύλλογός μας συμμετείχε στο κάλεσμα που έκανε η Πανελλήνια Οργάνωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης σε συνεργασία με τοπικούς φορείς της Ηλιούπολης και τη συμπαράσταση του Δήμου Ηλιούπολης στη ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ για συγκέντρωση τροφίμων, που δόθηκαν σε συμπολίτες μας μέσω των ενοριών – εκκλησιών της Ηλιούπολης οι οποίοι είναι άνεργοι και άποροι. Η ανταπόκριση των γονέων και των παιδιών του σχολείου μας μεγάλη και τα τρόφιμα που μαζεύτηκαν παραδόθηκαν από τα παιδιά μας στους υπεύθυνους συλλογής τροφίμων. Επίσης το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε και αγόρασε κρέας για οικογένεια της σχολικής μας κοινότητας η οποία τις ημέρες του Πάσχα δοκιμαζόταν σκληρά. Ευελπιστούμε τα προβλήματα της οικογενείας να είναι περαστικά και να μπορέσουν να ορθοποδήσουν σύντομα.
10. Μετά από κάλεσμα του Συλλόγου μας για καθαρισμό της τραπεζαρίας του ολοήμερου δυστυχώς η συμμετοχή ήταν απογοητευτική. Σ΄ένα χώρο που η σημασία της καθαριότητας είναι τόσο βασική μόνο δύο μητέρες εμφανίσθηκαν και μαζί με τη τραπεζοκόμο μας πιασαν και καθαρίσανε όλη τη τραπεζαρία. Ευχαριστούμε πολύ για τη βοήθειά τους τις δύο μητέρες παρόλο που η λέξη ευχαριστούμε είναι πάρα πολύ μικρή για τη δουλεία που έκαναν αυτές οι 3 γυναίκες.
11. Τελειώνοντας ο καθαρισμός της τραπεζαρίας ο Σύλλογός μας είχε αγοράσει και ράψει καινούργιες κουρτίνες και άλλαξε τις παλιές φθαρμένες που υπήρχαν στη τραπεζαρία και έτσι ολοκληρώθηκε η όλη ατμόσφαιρα του χώρου, μυρίζοντας καθαριότητα και βλέποντας ένα όμορφο περιβάλλον που απολαμβάνουν τα παιδιά μας..
12. Κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα ζητήθηκε καθαρίστηκαν και τακτοποιήθηκαν η αποθήκη και τα δύο βεστιάρια του Συλλόγου μας από τα οποία μπορούμε και καλύπτουμε ανάγκες των εκδηλώσεων του Σχολείου και του Συλλόγου.
13. Μετά από αίτημα μας προς τη σχολική επιτροπή του Δήμου μας τοποθετήθηκαν στην οροφή του σχολείου μας δύο ακόμα καινούργιοι προβολείς οι οποίοι φωτίζουν πλέον τη πίσω πλευρά του κτιρίου προς το θεατράκι. Επίσης από γονέα επαγγελματία ηλεκτρολόγο του σχολείου μας Σταμούλη Δ. επισκευάσθηκε δωρεάν και ακόμα ένας προβολέας ο οποίος είχε χαρακτηρισθεί ότι είναι για πέταμα τοποθετήθηκε και αυτός στη πίσω πλευρά και πλέον έχουμε αποφύγει να βρίσκουν καταφύγιο παραμεθοριακοί τύποι στο χώρο του σχολείου μας.
14. Μετά από αίτημα πολλών χρόνων από τα Δ.Σ. του Συλλόγου μας, καταφέραμε και εγκρίθηκε από τη σχολική επιτροπή κονδύλι για σιδηρουργικές εργασίες στο σχολείο μας οι οποίες περιλαμβάνουν : την επισκευή και τοποθέτηση κάγκελων στο πίσω προαύλιο του σχολείου μας όπου συνέχεια το συρματόπλεγμα που υπήρχε το κατάστρεφαν εξωσχολικοί και ήταν επικίνδυνο για τα παιδιά μας. Επίσης επισκευάσθηκε τοποθετώντας νέο κομμάτι κάγκελου στο μαντρότοιχο της Αργυρουπόλεως η περίφραξη του σχολείου ώστε να μην ξανά έχουμε θέμα απομάκρυνσης παιδιών από εκεί κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου. Επισκευάσθηκαν και οι δύο πόρτες αυλής του σχολείου και προς την Αργυρουπόλεως αλλά και Θράκης όπου για πολλα χρόνια δεν έκλεινε καθόλου. Επίσης πραγματοποιήθηκαν και αρκετές μικροεπισκευές που όμως βοηθάνε πολύ στη καθημερινότητα του σχολείου μας.
15. Κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν αρκετές εργασίες και στον εσωτερικό χώρο όπως: η συνέχεια και το τελείωμα των γκράφιτι στην είσοδο του σχολείου μας εσωτερικά. Το κόστος εργασίας το έχει αναλάβει ο Σύλλογός μας και για τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν έχουμε την διαβεβαίωση από τον Πρόεδρο της Α΄Βάθμιας επιτροπής ότι θα προσπαθήσει να τα καλύψει ο Δήμος μας.
16. Έγινε επισκευή και βαφή των καγκέλων των τριών κλιμακοστασίων του σχολείού, εσωτερικά, αφού η σκουριά έβγαινε πλέον στα χέρια των παιδιών και ήταν επικίνδυνο. Με τη βοήθεια εθελοντή γονέα αλλά και παιδιών του σχολείου μας κατά τις διακοπές του Πάσχα βάφτηκαν και οι τρείς σκάλες . Η εργασία ήταν εθελοντική και τα υλικά ευελπιστούμε να συμπεριληφθούν στα υλικά που θα εγκρίνει η σχολική επιτροπή για το σχολείο μας.
17. Μετά το τέλος των εργασιών που έγιναν κατά τη περίοδο των διακοπών του Πάσχα ο Σύλλογός μας για να μην επιβαρύνει και το έργο των καθαριστριών του σχολείου μας στη Γενική καθαριότητα που θα έπρεπε να γίνει το διάστημα αυτό, έφερε από γονείς του σχολείου μας, που έχουν συνεργείο καθαρισμού, μηχανή μωσαϊκού, και έτριψε τα πατώματα στους χώρους της εισόδου και όπου αλλού δουλέψαμε. Το κόστος για τη παραχώρηση του μηχανήματος ήταν δωρεά από τους γονείς Καρκασίνα Δ. και Γραβάνη Ε. και το κόστος του εργάτη το ανέλαβε ο Σύλλογός μας.
18. Συνεχίστηκε και βάφτηκε και δεύτερη τάξη του σχολείου μας, το Γ2, από εθελοντή γονέα και 2 – 3 παιδιά, κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα. Μετά το τέλος των επισκευών καθαρίστηκε από πλύθηκαν κουρτίνες, τζάμια, θρανία και καρέκλες. Η εργασία ήταν εθελοντική και τα υλικά ευελπιστούμε να συμπεριληφθούν στα υλικά που θα εγκρίνει η σχολική επιτροπή για το σχολείο μας.
19. Κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου της Α΄Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου μας κο Αντζινά Ι. με μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας και με το προσωπικό καθαριότητας που υπάρχει στο σχολείο μας. Τα μέλη του Δ.Σ. επιστήσαμε την προσοχή του κου Αντζινά στο θέμα καθαριότητας του και του γενικού καθαρισμού του σχολείου κατά τη διάρκεια των διακοπών παρουσία και των δύο καθαριστριών. Μετά από αρκετά μεγάλη συζήτηση και αφού τα μέλη του Δ.Σ. μετέφεραν τις απόψεις των γονέων του σχολείου μας για το θέμα της καθαριότητας και ο κος Αντζινάς και οι καθαρίστριες μας υποσχέθηκαν ότι τα πράγματα θα αλλάξουν. Ελπίζουμε να κρατήσουν το λόγο τους και πραγματικά το σχολείο μας να αλλάξει πρόσωπο.
20. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα τα προστατευτικά καλύμματα που είχε αγοράσει και δωρίσει ο Σύλλογός μας στο σχολείο εκλάπησαν από τρίτους. Δυστυχώς η αντικατάσταση τους είναι πολύ δύσκολή και προς το παρόν οι στύλοι στις μπασκέτες είναι ακάλυπτοι.
Θα θέλαμε ως Δ.Σ. να ευχαριστήσουμε πολύ τους γονείς που ανταποκρίνονται και συμμετέχουν στις δράσεις μας και με αυτό τον τρόπο μας ενθαρρύνουν και μας παροτρύνουν να προσπαθούμε ακόμα περισσότερο για το κοινό καλό όλων μας.
Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση, τα μέλη του Δ.Σ θα είναι στην διάθεσή σας .

Από το Δ.Σ.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ