Στα χέρια της Δικαιοσύνης οι δράστες των διαρρήξεων στα σχολεία

klopes sxoleia
klopes sxoleia
Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Ηλιούπολης η συμμορία που διέπραττε κλοπές σε σχολικά κτίρια των περιοχών των NA προαστίων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο υπήκοους Αλβανίας ηλικίας 30 και 19 ετών και έναν 23χρονο ελληνικής καταγωγής, οι δύο εκ των οποίων είχαν απασχολήσει τις αρχές και σε προηγούμενες υποθέσεις. Συγχρόνως, οι αστυνομικές Αρχές αναζητούν έναν ακόμη ημεδαπό 52 ετών, ως μέλος της ίδιας ομάδας καθώς και άλλους συνεργούς.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η δράση τους εκτός από τα σχολεία και κυλικεία της Ηλιούπολης είχε επεκταθεί και στις γύρω περιοχές Αργυρούπολης, Αλίμου, Δάφνης, Βύρωνα και Ζωγράφου σε συνολικά 19 περιπτώσεις διαρρήξεων.
Χτυπούσαν τα Σαββατοκύριακα και κατά τις πρωινές ώρες, όταν τα σχολεία είναι αφύλακτα, έσπαζαν τα λουκέτα και με χρήση λοστών, μπορούσαν και εισέβαλαν στα γραφεία και κυλικεία. Αφού αποσπούσαν αντικείμενα αξίας και χρήματα - που είχαν συγκεντρωθεί κυρίως για τις σχολικές εκδρομές, διέφευγαν με αυτοκίνητο, που επίσης βρέθηκε.
Η συμμορία είχε συσταθεί τον περασμένο Νοέμβρη, αλλά οι διαρρήξεις τοποθετούνται χρονικά στο διάστημα των τελευταίων δύο μηνών.
Η συντονισμένη και μεθοδική έρευνα του Τ.Α. Ηλιούπολης, οδήγησαν στη σύλληψη των δραστών πριν δύο ημέρες. Μετά τη διάρρηξη στο κτίριο του ΕΠΑΛ το βράδυ του Σαββάτου, οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν να τους εντοπίσουν στην περιοχή, ενώ έφεραν full face μάσκες, γάντια και λοστούς.
Στις οικίες τους και στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μετά από την έρευνα:

 · Πέντε (5) φορητοί υπολογιστές                                  
 · Τρείς (3) ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές
 · Μία (1) βιντεοκάμερα
 · Προτζέκτορες
 · Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων
 · Δύο (2) περιλαίμια
 · Δύο (2) ζευγάρια γάντια
 · Τρία (3) μαχαίρια
 · Ένας (1) ασύρματος, συγχρονισμένος στη συχνότητα του Κέντρου της Άμεσης Δράσης                                                                · Επτά (7) κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά.

Τα κλοπιμαία συγκεντρώθηκαν και οι ιδιοκτήτες τους κλήθηκαν να τα αναγνωρίσουν.

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παράνομη δραστηριότητα, υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 50.000 ευρώ.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακεκριμένης κλοπής, της διακεκριμένης φθοράς, της ασφάλειας των τηλεφωνικών επικοινωνιών καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Η σύλληψη των δραστών ήταν επιβεβλημένη, όχι μόνο για τις κλοπές και φθορές που προκάλεσαν αλλά και για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των μαθητών των σχολείων και της τοπικής κοινωνίας.

Έρευνα: Ισμήνη Γκίκα

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ