Κοινωνία

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή στην πόλη μας.

2
Στην ασφυχτικά γεμάτη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Ηλιούπολης πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο με θέμα «Κλιματική Αλλαγή Επιστήμη, Πολιτεία και Πολίτες» που διοργάνωσε, υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019, το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με τη συμμετοχή και στήριξη των φορέων:

Περιφέρεια Αττικής, Δήμος Ηλιούπολης, ΣΠΑΥ, Επιτροπή Μελέτης Επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής της Τράπεζας της Ελλάδος, GREENPEACE, W.W.F, «ΔιαΝέοσις», «Φίλοι της φύσης», «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ»

Στο Συνέδριο, ειδικοί επιστήμονες, αυτοδιοικητικοί, πολιτικοί, ακόμα και απλοί πολίτες, κατέθεσαν, προς αξιοποίησή τους από την Πολιτεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις απόψεις και τις προτάσεις τους σχετικά με τη διαχείριση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον και τον άνθρωπο στη χώρα μας.

Ήταν ένα Συνέδριο πρωτόγνωρο για την πόλη μας, ένα Συνέδριο που έγινε μέσα στην κοινωνία για την κοινωνία, με κορυφαίους επιστήμονες που μίλησαν με απλά κατανοητά λόγια για ένα θέμα ζωτικής σημασίας. Μια πρωτοβουλία από τις «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ» που υλοποίησε με τον καλύτερο τρόπο το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Την ίδια μεγάλη επιτυχία σημείωσε και το σεμινάριο βιωματικής εκπαίδευσης σε θέματα κλιματικής αλλαγής και προστασίας του περιβάλλοντος που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Συνεδρίου στον ίδιο χώρο τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019. Το Σεμινάριο παρακολούθησαν με μεγάλο ενθουσιασμό τριακόσιοι και πλέον μαθητές από το 1ο, το 3ο και το 7ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης καθώς και μαθητές από το Κ.Ε.Π.Ε.Ε.Α. «Ορίζοντες».

Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτισαν :

-η εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής και Πρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Βουλευτής του Σύριζα κα. Χ. Καφαντάρη.

-ο εκπρόσωπος της Ν.Δ Βουλευτής κ. Γ. Βλάχος

-ο εκπρόσωπος από το «Ποτάμι» βουλευτής κ. Δ. Τσιόδρας

Στη συνέχεια το λόγο πείρε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και ενέργειας Γ. Δημαράς ο οποίος μετά τον σύντομο χαιρετισμό του συνέχισε ως ομιλητής της πρώτης ενότητας για να ακολουθήσουν στη συνέχεια και οι επόμενοι ομιλητές που αναφέρονται στο πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Το Συνέδριο επίσης τίμησαν με την παρουσία τους

-ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Β. Βαλασόπουλος ό οποίος συμμετείχε και ως ομιλητής

-ο Π. Πατσαβός , εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ατικής χωρικού σχεδιασμού και πολεοδομικών θεμάτων.

-ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Ηλίου πόλις Ανθρώπινη πόλη», Χ. Κοκοτίνης με τη Δημοτική του ομάδα,

-ο Τάσος Ευσταθίου επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» με τη Δημοτική του ομάδα

-ο Δ. Πανταζόπουλος, επικεφαλής του συνδυασμού “Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα Ηλιούπολης”

Α. Πίκουλα επικεφαλής του συνδυασμού «Ηλιούπολη Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» και Πρόεδρος της Ιωνικής Στέγης.

-η Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων (ΟΚΠΑ) κα. Β. Λάμπρου Αρσένη που εκπροσώπησε το Δήμο Βριλησσίων.

-ο Κ.Πουπάκης πρώην Ευρωβουλευτής.

-η Υπεύθυνος Δημοσίων σχέσεων της Περιφέρειας Αττικής κα. Α.Λεβέντη

-ο Υπεύθυνος Δημοσίων σχέσεων Ι. Μακρής από το Πράσινο κίνημα

-οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ηλιούπολης ,Παιδείας Μ. Κουρή, Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χ. Σερέτη.

-ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ.Καλαντίδης

-οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Δ. Κορμά ,Ε. Καπίρη ,Ε. Ζανιά, Ι. Πούλος, Χ. Καλαρρύτης

-ο Συμπαραστάτης του Δημότη Γ. Αραμπατζής , ο Πρόεδρος των Λευκαδίων Β. Γεωργάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Ηλιούπολης

Κ. Πρωτοπαπαδάκης, οι σύμβουλοι Δημάρχου, Κίμων Παπαγεωργίου και Ε. Κατωμελίτη.

Οι «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ» ευχαριστούν το ΓΕΩΤΕ.Ε που αποδέχτηκε την πρότασή μας για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου αυτού στην πόλη μας και βέβαια την Οργανωτική Επιτροπή από τους

Δ. Βολουδάκη, Γεωπόνο και Πρόεδρο της επιτροπής

Ν. Μπόκαρη, Δασολόγο και μέλος του Δ.Σ του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Κ.Τάτση, Γεωπόνο

Α. Αδαμαντιάδη, Γεωπόνο,

για την άψογη οργάνωση, επιμέλεια και συντονισμό των εργασιών του.

476891112

ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης: Η επόμενη μέρα μετά τα μνημόνια

20181212 193816Ασφυκτικά γεμάτος ο χώρος του  Δημοτικού  Άλσους  “Δημήτρης Κιντής”  στην Ανοιχτή  Εκδήλωση -Συζήτηση που διοργάνωσε η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης, για την «ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ μετά τα Μνημόνια».

Περισσότερα...

"Μύθοι και αλήθειες για την κάνναβη, με αφορμή το πρόσφατο νομοσχέδιο» Συνεργοί με την Ηλιούπολη

20180620 200811ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΝΑΒΗ»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η χθεσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πάρκο Καλαβρύτων με τίτλο: «Μύθοι και αλήθειες για την κάνναβη, με αφορμή το πρόσφατο νομοσχέδιο», σε ένα πάρα πολύ φιλόξενο, για τις καλοκαιρινές μέρες, θεατράκι.

Η συζήτηση διήρκεσε περίπου δύο ώρες, με αμείωτο ενδιαφέρον και πλήθος ερωτήσεων, με συνεχείς τοποθετήσεις από τους ομιλητές.

Θα θέλαμε να σταθούμε στον ιδιαίτερα ποιοτικό χαρακτήρα του διαλόγου που εξελίχθηκε μεταξύ του κοινού και των ομιλητών, καθώς και στην ευρύτητα των θεμάτων που αναπτύχθηκαν, αφού έγινε λόγος για τις ιατρικές χρήσεις της κάνναβης, τις θεραπευτικές ιδιότητες, μέχρι τη βιομηχανική παραγωγή και την αειφόρο αναπτυξιακή τροχιά της.

Σε αυτό το σημείο, να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως για τις λεπτομερέστατες και τεκμηριωμένες εισηγήσεις τους, τους ομιλητές, Στάθη Γιαννακίδη, βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α νομού Ξάνθης, Δημήτρη Γερονίκο, γεωπόνο, Κωνσταντίνο Σύρο, πρόεδρο του συλλόγου «Ασθενείς Υπέρ Της Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης», και μέλος της Κοιν.Σ.Επ Canncurecollective, Γιώργο Σταμάτη, γεωπόνο και μέλος των Συνεργών με την Ηλιούπολη, καθώς και την Jackie Poitras, πρόεδρο του συλλόγου «ΜΑΜΑδες για την ΚΑνναβη» που παραβρέθηκε, συνεισφέροντας πολύτιμα στη συζήτηση.

Επίσης, να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε τον νεαρό φίλο και συντοπίτη μας, Νίκο Τραγανή, που μας διασκέδασε μετά το τέλος της εκδήλωσης, με τις εξαιρετικές μουσικές του.

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά τους συμπολίτες μας, τους Ηλιουπολίτες και τις Ηλιουπολίτισσες όλων των ηλικιών που ανταποκρίθηκαν ξανά στο κάλεσμα μας, με έντονο ζήλο και ενδιαφέρον και μας δεσμεύουν να συνεχίσουμε μαζί τον δημόσιο διάλογο και τις ανοιχτές συζητήσεις.

Συνεργοί με την Ηλιούπολη
συνεργοί κάνναβη

«ΚΡΙΣΗ & ΟΥΤΟΠΙΑ ΤΟΝ 21Ο ΑΙΩΝΑ» - ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης

20180613 204943ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Τετάρτη 13 Ιουνίου η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης πραγματοποίησε εκδήλωση – συζήτηση τιμής στο σ. Στέλιο Μπαμπά νομικό – κοινωνιολόγο, ακούραστο διανοούμενο και θεωρητικό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «ΚΡΙΣΗ & ΟΥΤΟΠΙΑ ΤΟΝ 21Ο ΑΙΩΝΑ», αντλούμενο από τρία κείμενα του σ. Στέλιου Μπαμπά:

Κρίση πολιτισμού-Υπέρβαση &ρεαλιστική ουτοπία, Η δομική κρίση του καπιταλισμού , Ο σύγχρονος κόσμος στην αυγή του 21ου αιώνα.


Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο σ. Μιχάλης Σπουρδαλάκης, ο οποίος στηριζόμενος στα προαναφερόμενα κείμενα, ανέλυσε την αναγκαιότητα εμπέδωσης της κρίσης και των συνεπειών της , ώστε να καταστεί δυνατή η πραγμάτωση της εφικτής ρεαλιστικής «ουτοπίας».

 Η διευθύντρια του Ινστιτούτου Νίκος Πουλατζάς σ. Δανάη Κολτσίδα, η οποία παρευρέθη στην εκδήλωση, αναφέρθηκε στην πολυσχιδή προσωπικότητα του σ. Στέλιου και στην ενεργή και ακούραστη συμμετοχή του στο ΔΣ και στις δράσεις του Ινστιτούτου. Επίσης ενημέρωσε για την πρόσφατη απόφαση ανασυγκρότησης του Ινστιτούτου Ν. Πουλατζάς .

Επακολούθησε συζήτηση και τοποθετήσεις πολλών από τους παρευρισκόμενους, ολοκληρώνοντας εποικοδομητικά την εκδήλωση.

Ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης είναι :

Κοσμήτορας Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης με γνωστικό αντικείμενο "Πολιτική Κοινωνιολογία"

 

ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ”

diatrofiΤο Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον το αφιέρωμα στην Υγεία που διοργάνωσαν οι « ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΛΗΣ ».
Περισσότερα...

Για την εκδήλωση για τα 1000 πρόσωπα της βίας κατά των Γυναικών

1000 πρόσωπα βίαςΗ Δημοτική Κίνηση «ΗΛΙΟΥ – πόλις, ανθρώπινη πόλη», με την ευκαιρία της Ημέρας
της Γυναίκας, διοργάνωσε στις 10 Μαρτίου 2018 εκδήλωση –συζήτηση στο Δημοτικό Άλσος
«Δ. Κιντής» στην Ηλιούπολη (Μνησικλέους και Ύδρας), με θέμα: «Τα χίλια πρόσωπα της βίας κατά των γυναικών».
Περισσότερα...

'Έφυγε Η Ζωή Πετροπούλου-Κριτζιλάκη

Ζωή ΠετροπούλουΗ Ζωή Πετροπούλυ-Κριτζιλάκη, η ΕΠΟΝίτισα, το "χωνί" της Ηλιούπολης κατά την Γερμανική κατοχή, "έφυγε" πλήρης ημερών.
Θα την αποχαιρετίσουμε αύριο Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, στις 4μμ στο Νεκροταφειο Καισαριανής.
Στη μνήμη της, αφιερώνω το συνημμένο κείμενο, από συνομιλία μας τον Νοέμβριο του 2012.
Περισσότερα...

Η ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΙΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ & ΓΥΡΩ ΔΗΜΩΝ ¨Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ¨

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΛΑΔΟΠΙΤΑΣ 2018

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 η πάντα φιλόξενη Λευκαδίτικη Στέγη, έβαλε τα καλά της για την πρώτη εκδήλωση του νέου έτους. Την κοπή της παραδοσιακής λευκαδίτικης λαδόπιτας. Ήταν πολύ δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς αν βρίσκεται στη Λευκάδα ή στην Ηλιούπολη, διότι την ώρα αυτή η Ηλιούπολη φαίνεται σαν λευκαδίτικη γωνιά. (www.silfa.gr)

12

Περισσότερα...

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΕΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ

025 previewΚυριακή 5 Νοεμβρίου 2017! Ημέρα ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης και γύρω Δήμων “Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ”! Επιστροφή στις ρίζες και δικαίωση των πρώτων Λευκαδίων που εγκαταστάθηκαν στην Ηλιούπολη μετά τις δεκαετίες 1940 – 50.
Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 115

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ