Φωτίου και Βαλασόπουλος εγκαινίασαν το Κέντρο Κοινότητας στην Ηλιούπολη

kk fotiou
kk fotiou
Το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Ηλιούπολης στην Ηρούς Κωνσταντοπούλου 52  εγκαινίασε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου μαζί με τον δήμαρχο της πόλης Βασίλη Βαλασόπουλο.
Πρόκειται για ένα από τα 250 Κέντρα Κοινότητας που ανοίγουν σταδιακά τις πύλες τους σε δήμους όλης της Ελλάδας, στήνοντας τον κορμό του νέου Κράτους Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

'Τα Κέντρα Κοινότητας είναι το πιο βασικό κύτταρο της προνοιακής μας πολιτικής. Ήδη σήμερα λειτουργούν 111 Κέντρα Κοινότητας σε όλη την Ελλάδα, όταν μόλις χτες λειτουργούσαν 105. Ο αντίστοιχος αριθμός για την Αττική είναι 24. Κινούμαστε πλέον πολύ γρήγορα' είπε η κα. Φωτίου.

Τα Κέντρα Κοινότητας λειτουργούν με γεωπληροφοριακό σύστημα που ενημερώνει καθημερινά το Υπουργείο για ό,τι συμβαίνει σε κάθε σημείο της χώρας, ώστε να ελέγχει τις πολιτικές του. Κατ’ αυτό τον τρόπο για πρώτη φορά κράτος και Τοπική Αυτοδιοίκηση συνδέονται στο πλαίσιο μιας δομής όπου ο πολίτης εξυπηρετείται με αξιοπρέπεια’’, δήλωσε μεταξύ άλλων η κα. Φωτίου κατά την τελετή των εγκαινίων.

Η δημιουργία της νέας δομής θα συμβάλει στο γενικό στόχο για μία έξυπνη, διατηρήσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη και ειδικά στην προώθηση της κοινωνικής ένταξης, της καταπολέμησης της φτώχειας και κάθε διάκρισης και στην ενίσχυση της απασχόλησης. Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηλιούπολης, εποπτευόμενο από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου, θα παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες:
Α) Υποδοχή -Ενημέρωση - Υποστήριξη των πολιτών
Β) Συνεργασία με Υπηρεσίες και Δομές
Γ) Παροχή Υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων. Το Κέντρο μέσω παραπομπών διασυνδέει τα ωφελούμενα άτομα- πολίτες του Δήμου Ηλιούπολης με επιμέρους φορείς και υπηρεσίες (υπηρεσίες Δήμου και Δημόσιες, εθελοντικές οργανώσεις, οργανισμούς κοινωνικού χαρακτήρα κλπ) για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.
Το ΚΚ θα λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή και ώρες 8:00 με 16:00 και θα εξυπηρετεί όλους τους κατοίκους του Δήμου Ηλιούπολης και πάντα σύμφωνα με τον Οδηγό του προγράμματος.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ