Από Ηρώδου Αττικού σε Λευκαδίων η πλατεία στην Αγ. Παρασκευή

 DSC1010small
DSC1010small

Την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 11.00 το πρωί μετά την θεία λειτουργία, πραγματοποιήθηκε η μετονομασία της πλατείας Ηρώδου Αττικού στην Κάτω Ηλιούπολη σε Πλατεία Λευκαδίων, με ανάρτηση μαρμάρινης πλάκας στον χώρο πράσινου πίσω από το Ναό της  Αγίας Παρασκευής.

Η απόφαση, ύστερα από πρόταση του Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης και γύρω Δήμων «Η Φανερωμένη», πάρθηκε κατά πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 13.10.2016 με εισήγηση του αντιδημάρχου Τάσου Παναγιώταρη και στη συνέχεια εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Ο Μητροπολίτης Λευκάδας & Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλος χοροστάτησε και ευχαρίστησε το Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την απόφαση αυτή.

Στην εκδήλωση μίλησαν, ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαθάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης και γύρω Δήμων «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» Ευάγγελος Γεωργάκης, ο Δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Δρακονταειδής και ο Δήμαρχός Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος.
 DSC0989small
DSC0989small

Την εκδήλωση πλαισίωσαν η Χορωδία και το Μουσικό Σύνολο του Συλλόγου καθώς και νεαρά παιδιά με παραδοσιακές στολές.
Τίμησαν επίσης  με την παρουσία τους ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Πατσαβός, ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Νέα Ηλιούπολη, Γιάννης Αναγνώστου, ο τ. δήμαρχος Θεόδωρος Γεωργάκης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι άλλων Συλλόγων και πλήθος κόσμου.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ