Διαξιφισμοί Δημοτικής Αρχής και δημοτικής κίνησης «ΗΛΙΟΥ-πόλις ανθρώπινη πόλη» για το θέμα της Δημόσιας περιουσίας

Μέσω ανακοινώσεων και ανοιχτών επιστολών συνεχίστηκαν οι κόντρες που αιτία έχουν την διαφωνία στον τρόπο αντιμετώπισης του θέματος της Δημόσιας περιουσίας μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και του επικεφαλή της δημοτικής κίνησης «ΗΛΙΟΥ-πόλις ανθρώπινη πόλη» κ. Κ. Κονδύλη. Η αρχή έγινε με ανακοίνωση καταγγελία της «ΗΛΙΟΥ-πόλις ανθρώπινη πόλη» της 26/2/2205 στην οποία, με αφορμή την έκδοση από την Πολεοδομία οικοδομικής άδειας για ακίνητο επι της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 65-67, αναφέρονταν οτι «οι κληρονόμοι με την συνδρομή της Δημοτικής αρχής επιχειρούν να τσιμεντοποιήσουν και να εκμεταλευτούν κερδοσκοπικά, ακίνητα που έχουν καταγραφεί σαν δημόσια....

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15/3/2005, για τις προς υλοποίηση ενέργειες δεν εγκρίθηκε η πρόταση για ανοιχτή συγκέντρωση στις 22/3/2005, η οποία όμως ήδη είχε προαναγγελθεί, και τελικά έγινε στον Θερινό Κινηματογράφο από συσταθείσα επιτροπή στην οποία μεταξύ των άλλων συμμετείχαν και οι δημοτικές παρατάξεις «Νέα Δημοτική Κίνηση» και «ΗΛΙΟΥ-πόλις ανθρώπινη πόλη»).

Στις 20/3/2005 ο Δήμος Ηλιούπολης διανέμει «Ανοιχτή Επιστολη προς τους Δημότες» στην οποία αποκρούει την «κατάπτυστη και χυδαία συκοφαντία» επικαλούμενος οτι, παρά το γεγονός οτι το ακίνητο της Ηρώων Πολυτεχνείου δεν περιλαμβάνεται στα ακίνητα που έχουν καταγραφεί ως ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου, η εκδοθείσα απο την πολεοδομία Αθηνών άδεια έχει ανασταλεί ύστερα από σχετική προσφυγή του Δήμου στο ΥΠΕΧΩΔΕ.
Επίσης στην επιστολή, αφού μνημονεύονται οι αγώνες που έχουν δοθεί και επέτρεψαν στην αξιοποίηση εκτάσεων όπως το ΙΚΑ, το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, τον Δημοτικό Κινηματογράφο, Σχολικά Συγκροτήματα, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, ΚΑΠΗ, Αθλητικό Κέντρο και οικολογικό πάρκο στο Χαλικάκι της Αγίας Μαρίνας, κ.ά, αναφέρεται: «θα θέλαμε να επισημάνουμε στον κ. Κ. Κονδύλη οτι: διασπώντας την αρραγή ενότητα και ομοψυχία του Δημοτικού Συμβουλίου στο κρίσιμο αυτό θέμα και διασπείροντας ψεύδη και συκοφαντίες γι΄αυτούς που πρωτοστατούν στον αγώνα για την υπεράσπιση και την κοινωνική αξιοποίηση των κτημάτων του δημοσίου, απλώς εκτείθεται ανεπανόρθωτα στη συνείδηση των δημοτών, οι οποίοι έχουν και μνήμη και γνώση.»

Στο Δημοτικό Συμβούλιο 7/4/2005 απορρίφθηκε πρόταση του κ. Κ. Κονδύλη να συζητηθεί το θέμα ως προσωπική αντιπαράθεση των δύο πλευρών.

Στη συνέχεια, στις 11/4/2005, η «ΗΛΙΟΥ-πόλις ανθρώπινη πόλη» και αφού προηγουμένως εκδικάστηκε αγωγή των κληρονόμων Νάστου κατά του κ. Κ Κονδύλη και απαίτηση αποζημίωσης 104.000€ επειδή εγγράφως τους αποκάλεσε καταπατητές, με ανακοίνωσή της ανταπαντά για την διανομή της επιστολής του Δήμου: «Είναι τουλάχιστον λυπηρό, πως τη στιγμή που η Δημοτική Αρχή έπρεπε να είναι συμπαραστάτης και αρωγός του Κώστα κονδύλη στη δικαστική επίθεση που δέχεται απο τους «κληρονόμους» προχωρά σε αυτές τις, αμφιβόλων προθέσεων ενέργειες. Ενέργειες που φέρνουν ερωτηματικά και συνειρμούς.

Δείτε επίσης:
Αποφάσεις Δημ. Συμβουλίου 15/3/2005 για το θέμα της Δημόσιας Περιουσίας
Συγκέντρωση -Διαμαρτυρία της επιτροπής για τη Δημόσια Περιουσία
Δημόσια Περιουσία - Το ιστορικό

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ