Αρνούνται οι βιοκαλλιεργητές να πληρώσουν τα τέλη τους στον Δήμο

biologiki3
biologiki3
Μηδενικά είναι τα έσοδα του Δήμου απο τη λειτουργία της βιολογικής αγοράς της Τετάρτης στη Πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού, καθώς οι βιοκαλλιεργητές δεν έχουν πληρώσει τα ανταποδοτικά τους τέλη από το 2008.
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 23/6/2008, προβλέπει ο κάθε πάγκος να πληρώνει 2ευρώ ανα τμ. (8 ευρώ για 4τμ) που καταλαμβάνει. Δηλαδή η ετήσια επιβάρυνση για ένα παραγωγό που πουλά τα προιόντα του επί 52 εβδομάδες το χρόνο, είναι 416 ευρώ.
Υπολογίζοντας οτι στην αγορά της Τετάρτης υπάρχουν περίπου 45 πάγκοι, ο Δήμος θα έπρεπε να εισπράττει περίπου 18.500 ευρώ το χρόνο. Αν δε λάβουμε υπ όψιν οτι οι παραγωγοί δεν έχουν πληρώσει κανένα ανταποδοτικό τέλος από το 2008, τότε τα διαφυγόντα έσοδα για το Δήμο μέχρι σήμερα ανέρχονται σε 148.000 ευρώ.

Στη συνεδρίαση της 19/5/2016 του Δημοτικού Συμβουλίου η Δημοτική Αρχή επανέφερε το θέμα, ζητώντας από τους συμβούλους να επικαιροποιηθεί η απόφαση του 2008. Στην τοποθέτησή του ο εκπρόσωπος των βιοκαλλιεργητών κ. Αρβανίτης επικαλέστηκε οτι δεν ρυπαίνουν το περιβάλλον όπως οι άλλες λαϊκές αγορές, ενώ σε ανταπόδοση προσφέρουν δωρεάν προϊόντα σε κοινωνικές οργανώσεις και στο κοινωνικό παντοπωλείο. Κατέληξε δε οτι δεν μπορούν να δεχτούν να πληρώνουν.

Τελικά, το δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την εφαρμογή της παλιάς απόφασης, με τα ίδια ποσά.

Μπορείτε να δείτε τη συζήτηση του θέματος εδώ
https://www.youtube.com/watch?v=Y5-Fyy7IpTY&feature=youtu.be

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ