Αντιδράσεις από τους βιοκαλλιεργητές για το τελεσίγραφο του Δήμου για τετράμηνη διακοπή της βιολογικής αγοράς

biologiki
biologiki
Τελεσίγραφο έστειλε ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Χρήστος Καλαρρύτης στους βιοκαλλιεργητές που πουλούν τα προϊόντα τους στη βιολογική αγορά που γίνεται κάθε Τετάρτη στην Πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού (ΙΚΑ), με το οποίο διακόπτει για τέσσερις μήνες τη λειτουργία της, λόγω εργασιών στην περιοχή.

Σύμφωνα με το τελεσίγραφο η αγορά δεν θα λειτουργήσει από 21/9/2016.
Σε αυτή την απόφαση οι βιοκαλλιεργητές αντιδρούν, και με επιστολή τους προς το Δήμο προτείνουν χώρους στους οποίους μπορεί να λειτουργήσει η αγορά.

Σημειώνουμε οτι  η Δημοτική Αρχή ανακοίνωσε προφορικά την απόφασή της την περασμένη εβδομάδα και μόνο ύστερα από αίτημα του προέδρου της Ένωσης  απέστειλε σχετικό έγγραφο, χωρίς μάλιστα προηγουμένως να καλέσει τους βιοκαλλιεργητές για εξεύρεση κοινής λύσης στο θέμα ώστε να εξυπηρετηθούν οι συμπολίτες μας που αγοράζουν βιολογικά προϊόντα.

Παραθέτουμε την αλληλογραφία:
biologiki2
biologiki2
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΠ 13/09/2016/Β/1092
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
Προσ: Δήμο Ηλιούπολης
Υπόψη: Δημάρχου κ. Βαςίλη Βαλασόπουλου, Αντιδημάρχου κ. Καλλαρύτη Χ., Αντιδημάρχου κ. Χατζηδάκη Γ.
ΘΕΜΑ: Επείγον Αίτημα για προσωρινή λειτουργία της Αγοράς Βιοκαλλιεργητών Ηλιούπολης σε νέο χώρο

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Αξιότιμοι κ. κ. Αντιδήμαρχοι,

μετά από το Α.Π. οικ.24840/13/9/2016 έγγραφο ενημέρωσής σας για την αναστολή λειτουργίας της Αγοράς Βιοκαλλιεργητών Ηλιούπολης από τις 21/9/2016 και για τέσσερεις μήνες λόγω εργασιών στο χώρο διεξαγωγής και λειτουργίας της Αγοράς Βιοκαλλιεργητών ( οικόπεδο έναντι της Πλατείας Π.Π.Γερμανού) και προκειμένου να μην σταματήσει να λειτουργεί η Αγορά Βιοκαλλιεργητών Ηλιούπολης έτσι ώστε οι δημότες σας και οι καταναλωτές να συνεχίσουν να μπορούν να προμηθεύονται απευθείας από τους ίδιους τους παραγωγούς φρέσκα πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα, σας προτείνουμε να εξετάσετε τα παρακάτω σημεία για τη συνέχιση λειτουργίας της Αγοράς Βιοκαλλιεργητών στο Δήμο σας.

Ενδεικτικές προτάσεις για το διάστημα από την 21/9/2016 και έως ολοκληρωθούν οι εργασίες στο οικόπεδο έναντι της Πλατείας Π. Π. Γερμανού είναι οι εξής:

• στο Γήπεδο Χαλικάκι (εντός του Πάρκου) στην Άνω Ηλιούπολη,
• στον παράδρομο της Λ. Βουλιαγμένης στα Πολυκλαδικά από την οδό Θ. Λουκίδου έως το αδιέξοδο του παραδρόμου.
• στην οδό Α. Παπαναστασίου
• στο Δημοτικό παρκινγκ επί της διασταύρωσης των οδών Μαρ. Αντύπα και Φρατζή
• στην οδό Σοφ. Βενιζέλου στο τέρμα των Λεωφορείων (Αγία Μαύρα) και
• στο Δημοτικό παρκινγκ στη διασταύρωση των οδών Λεωφ. Ειρήνης και Αριστογείτονος

Παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε άμεσα με το Σύλλογό μας, με σκοπό την εξεύρεση άμεσης λύσης για τη συνέχιση της λειτουργίας της αγοράς παραγωγών βιοκαλλιεργητών ώστε να επαναλειτουργήσει την Τετάρτη 21/9/2016 προσωρινά και έως τη διεκπεραίωση των εργασιών στο οικόπεδο έναντι της Πλατείας Π. Π. Γερμανού στο νέο σημείο που θα μας ορίσετε . Περαιτέρω, σας επισυνάπτουμε την υπ' αριθμό 590 01/04/2016 απόφαση του Γ.Γ. του Υ.Π.Α.Α. &Τ. σχετικά με τις Αγορές Παραγωγών της χώρας που λειτουργούν με το Ν.4235/2014 άρθρο 56 και την εν ισχύ τροποποίηση αυτού (Ν.4384/2016 άρθρο 46).

Παρακαλούμε όπως μας αποσταλεί Α.Π. για την παρούσα επιστολή μας.

Με εκτίμηση,

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος
Μαΐστρος Καραμπάσης

Γραμματεία ΣΥΒΑΑ
τηλ/φαξ: 210-3615490
Κιν: 6951001637
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ