Συνεχίζεται ο αγώνας για τη οριστική παραχώρηση της Δημόσιας Περιουσίας στον Δήμο

Νέες αποφάσεις λήφθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15/3/2005 για την περαιτέρω πορεία των ενεργειών για την οριστική παραχώρηση 30 ακινήτων απο την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) στον Δήμο. Το θέμα είχε αναθερμανθεί όταν η ΚΕΔ τον Σεπτέμβριο του 2004 ανακάλεσε προηγούμενη απόφασή του Ελληνικού Δημοσίου, του 1988, με την οποία παραχωρούνταν στον Δήμο Ηλιούπολης οικόπεδα της περιοχής που είχαν καταγραφεί ως Δημόσια Περιουσία. Εδώ σημειώνουμε οτι ήδη σε αρκετά οικόπεδα ο Δήμος έχει ανεγείρει κτίσματα κοινής ωφέλειας όπως σχολικά συγκροτήματα, παιδικούς σταθμούς, ΚΑΠΗ, κά.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που είχε γίνει στις 30/11/2004 αποφασίστηκε η κινητοποίηση του Δήμου ώστε να ανακληθεί η τελευταία απόφαση της ΚΕΔ. Η παρέμβαση στον υφυπουργό κ. Δούκα και άλλους Δημόσιους παράγοντες αλλά και η κατάθεση σχετικών με το θέμα επερωτήσεων απο βουλευτές στη Βουλή, καθώς και η δημοσιοποίηση της υπόθεσης σε εφημερίδες με συνεισφορά της πλειοψηφίας των παρατάξεων του Δημ. Συμβουλίου έφερε ως αποτέλεσμα:
- την υπαναχώρηση της ΚΕΔ και παραχώρηση 25 οικοπέδων στον Δήμο Ηλιούπολης,
- την απομάκρυνση της κ. Μάλoβιτς που τον περασμένο χρόνο είχε τοποθετηθεί στην ΚΕΔ, και για την οποία αποκαλύφθηκε οτι είχε σχέσεις με την διεκδικήτρια οικοπέδων, οικογένεια Νάστου.

Έτσι, με δεδομένο οτι συνεχίζεται η διεκδίκηση οικοπέδων απο την οικογένεια Νάστου ή άλλους καταπατητές και τηρουμένων των επιφυλάξεων για την σταθερότητα της θέσης της ΚΕΔ, αποφασίστηκε ομόφωνα:

- Η διεκδίκηση για την οριστική παραχώρηση όλων (πέραν των 25) των οικοπέδων στον Δήμο.
- Η καταγγελία της ΚΕΔ για κωλυσιεργία
- Η ενδυνάμωση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου με στήριξη απο τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας ή Πειραιά.
- Η σύνταξη μελέτης για την καταγραφή και αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας
- Η διεκδίκηση κατάργησης της παραγράφου 2 του άρθρου 4 του νόμου 3127/2003 που φωτογραφικά δίνει το δικαίωμα στους κληρονόμους Νάστου να διεκδικήσουν τον θερινό κινηματογράφο.
- Η έναρξη διαδικασιών για την ένταξη του θερινού και χειμερινού κινηματογράφου (σήμερα SM Βασιλόπουλου) στη Δημόσια περιουσία και η οριστική παραχώρησή τους στον Δήμο.
- Η τοποθέτηση του κ. Λύτρα ως συντονιστή των παραπάνω ενεργειών αλλά και της ενημέρωσης ή και κινητοποίησης των πολιτών για το σοβαρό αυτό ζήτημα.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ