Ποιός καπνίζει περισσότερο;

 Ευκαιρία για μια ενδιαφέρουσα σύγκριση.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει έκθεση της Γερμανικής Στατιστικής Υπηρεσίας σχετικά με το κάπνισμα. Και μόνο η σύγκριση με τα ελληνικά δεδομένα μπορεί να φανεί χρήσιμη σχετικά με τις συνήθειες όλων των Ευρωπαίων  όσον αφορά το κάπνισμα.

 


Παραθέτονται παρακάτω τα σημαντικότερα στοιχεία της συγκεκριμένης έκθεσης:

 

ŸΟι άνδρες καπνίζουν σε ποσοστό 35% συχνότερα από τις γυναίκες (22%)/

ŸΟι άνδρες ξεκινούν νωρίτερα το κάπνισμα σε σχέση με τις γυναίκες (19 και 20 ετών αντίστοιχα).

ŸΕνδιαφέρουσα είναι και οι σύγκριση διαζευγμένων-παντρεμένων, όπου οι πρώτοι υπερτερούν με ποσοστό 44% έναντι 26% των δεύτερων.

ŸΕπίσης ρόλο φαίνεται να παίζει και η επαγγελματική κατάσταση, αφού οι άνεργοι καπνίζουν περισσότερο με ποσοστό 47% έναντι 36% των εργαζομένων. Το 17% που αφορά τους μη απασχολούμενους φαίνεται να αποδίδεται στο γεγονός ότι πρόκειται για μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα.

ŸΚαι το επάγγελμα φαίνεται να επηρεάζει τη συνήθεια του καπνίσματος. Λιγότερο καπνίζουν γιατροί, φαρμακοποιοί και δάσκαλοι. Αντίθετα πρώτοι στη λίστα είναι οι επαγγελματίες οδηγοί (ταξί, φορτηγά κλπ) και οι οικοδόμοι με 52% αντίστοιχα.

ŸΤέλος ακόμα και η γεωγραφική θέση δείχνει να επηρεάζει τα αποτελέσματα της έρευνας με τα βόρεια κρατίδια Βερολίνου, Βρέμης και Αμβούργου να κρατούν τα σκήπτρα (πάνω από 30%) και τα νότια κρατίδια της Βάδης-Βιττεμβέργης και της Βαυαρίας να είναι τελευταία με 26% αντίστοιχα.


 Οι συγκρίσεις και τα σχόλια δικά σας...
 

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

ΣΤΟ MAGAZINO