Συμβουλές για έναν καλό ύπνο.

 Για να κοιμάστε ήσυχοι.
Κάθε πρωί το ίδιο πρόβλημα: το ξυπνητήρι χτυπά, αλλά αισθάνεστε πολύ αδύναμοι και κουρασμένοι. Θα προτιμούσατε να συνεχίσετε τον ύπνο σας και επιτέλους να τον απολαύσετε... 1 στους 4 Έλληνες υποφέρει τη νύχτα είτε γιατί δεν μπορεί να κοιμηθεί είτε γιατί να αναγκάζεται να ξυπνά και να διακόπτει τον ύπνο του.


Η αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς οι διαταραχές ύπνου μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Καταρχήν πρέπει να αναγνωριστούν τα αίτια. Υπερβολική κατανάλωση καφέ, τσιγάρων ή βαριά διατροφή (κυρίως το βράδυ), καθώς και θόρυβος, υπερβολικό φως ή ένα σκληρό κρεβάτι μπορούν να διαταράξουν τον ύπνο. Κάποιες φορές μπορούν να αναγνωριστούν ως αίτια ο φόβος, το άγχος ή οι διαπροσωπικές συγκρούσεις. 

Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε σε μια τέτοια περίπτωση;

Συμβουλές για μια ήσυχη νύχτα

1. Μπορείτε να κάνετε ένα βραδινό περίπατο ή ένα μπάνιο (κατά προτίμηση ζεστό).
2. Ο αέρας στο υπνοδωμάτιο πρέπει να είναι φρέσκος και καθαρός. Το δωμάτιο πρέπει να είναι σκοτεινό με μέγιστη θερμοκρασία 18 βαθμούς.
3. Να αποφύγετε τη λήψη φαρμάκων. Προτιμότερο και πιο ασφαλές είναι να πιείτε ένα χαλαρωτικό ρόφημα.
4. Επίσης ένα ποτήρι κρασί ή γάλα με μέλι μπορούν να βοηθήσουν.
5. Κάθε βράδυ να γράφετε όλα εκείνα που σας απασχολούν σε ένα χαρτί. Αυτά θα βρίσκονται «παγιδευμένα» στο χαρτί και δεν σας απασχολούν στον ύπνο σας.
6. Μπορείτε επίσης να ακούσετε χαλαρωτική μουσική.
7. Τέλος πολλοί άνθρωποι βρίσκουν βοήθεια σε ασκήσεις διαλογισμού ή στην εξάσκηση γιόγκα.


 
 

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

ΣΤΟ MAGAZINO