Ευαγγελία Παρασκευά: Για το 3ο φεστιβάλ πολιτισμού και αλληλεγγύης

20160321 204041
20160321 204041
Συζητώντας με την Ευαγγελία Παρασκευά μέλος της Ομάδας Πολιτισμού της δημοτικής κίνησης « ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη».
Με ένα πλατύ χαμόγελο μας μιλά για το 3ο φεστιβάλ Πολιτισμού και Αλληλεγγύης :Το Φεστιβάλ ξεκίνησε από την ανάγκη στήριξης του Δικτύου Αλλελεγγύης γιατί πιστεύουμε ότι ο Πολιτισμός έχει άμεση σχέση με την Αλληλεγγύη. Το Δίκτυό μας στηρίζει περίπου 120 οικογένειες της Πόλης μας.

Μετά την επιτυχία του περσυνού φεστιβάλ που συγκεντρώθηκε 1,5 τόνος συσκευασμένα τρόφιμα και άλλα είδη, πήραμε κουράγιο και συνεχίσαμε και 3η χρονιά τη διοργάνωση του, για τον ίδιο φυσικά σκοπό.

Η Ομάδα Πολιτισμού της Δημοτικής μας Κίνησης, έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό την οργάνωση του φεστιβάλ αυτού γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε, η επιλογή και ο συντονισμός των εκδηλώσεων απαιτεί πολύ χρόνο, πολύ δουλειά και τρέξιμο  για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η σκέψη μας ήταν να υπάρχουν ποικίλες εκδηλώσεις. Όπως μουσική, θέατρο, κινηματογράφος, εκδρομές παρουσιάσεις βιβλίων αλλά και προσωπικοτήτων της πόλης μας. Στο θέατρο συνεργαστήκαμε με φορείς της πόλης που έχουν θεατρικές ομάδες αλλά και θεατρικά σχήματα με πολύ αξιόλογη δουλειά, όπως το Θέατρο της Ημέρας, θέατρο Radar, Fabrica κλπ.

Ολες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν και η είσοδός τους είναι με συνεισφορά τροφίμων εκτός από τις θεατρικές παραστάσεις που προσφέρονται με μειωμένο ομαδικό εισιτήριο.

Ζητάμε την στήριξη όλων στην προσπάθειά μας αυτή.

Με την Ευαγγελία Παρασκευά συζήτησε η Λελούδα Χαρατσή

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

ΣΤΟ MAGAZINO