Για την αρχή τη σχολικής χρονιάς

enosi syllogon goneonΑγαπητοί Γονείς και μαθητές,
το ΔΣ της Ένωσης Γονέων της Πόλης μας, εύχεται καλή σχολική χρονιά, με υγεία και επιτυχία σε όλους.
Tα τελευταία χρόνια ολόκληρη η κοινωνία, βιώνει μια πρωτόγνωρα βάναυση και βίαιη ανατροπή: στο εισόδημα, στις εργασιακές σχέσεις, στην κοινωνική ασφάλιση, στη παιδεία, σε ό,τι διεκδικήθηκε και καταχτήθηκε με αγώνες. Το κράτος πρόνοιας «εξαφανίζεται» και η ποιότητα ζωής των πολιτών συνεχώς χειροτρεύει. Η συρρίκνωση, από μεριάς της Πολιτείας, των δαπανών για την Παιδεία οδηγούν στην συνεχή υποβάθμισή της αλλά και σε οικονομική αιμορραγία των γονιών λόγω της ανεπαρκής δημόσιας εκπαίδευσης. Σε επίπεδο εκπαιδευτικής διαδικασίας, σε ό,τι αφορά το Πολιτεία δηλαδή ζητάμε ουσιαστική αναβάθμιση στη δημόσια δωρεάν παιδεία (υποχρεωτική 2χρονη προσχολική αγωγή, μόνιμοι εκπαιδευτικοί για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, κάλυψη όλων των αναγκών σε εποπτικά μέσα και αναλώσιμα, ολοήμερα τμημάτα όπου χρειάζεται σε νηπιαγωγεία - δημοτικά, παράλληλη στήριξη και τμημάτα ένταξης, επικουρικοί εκπαιδευτικοί, πρόσθετη διδακτική στήριξη (Γυμνάσια – Λύκεια), μόνιμο βοηθητικό προσωπικό)
Κίνητρο και στόχος των διεκδήσεων της Ένωσης είναι το πολίτιμο αγαθό και δικαίωμα η Δημόσια δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά. Έτσι, σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και τους διευθυντές των σχολείων της πόλης μας, συγκέντρωσε στοιχεία για την κατάσταση των σχολικών μονάδων. Γονείς, δάσκαλοι και καθηγητές ανταλάξαμε απόψεις για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της Ηλιούπολης και είναι εδώ και πολλά χρόνια προβληματική. Γι αυτό, αιτηθήκαμε προς την δημοτική αρχή τον Ιανουάριο, μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο για τα ζητήματα υποδομής και λειτουργικών δαπανών, σε ό,τι αφορά το Δήμο σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, με στόχο τη δρομολόγηση της επίλυσής τους. Ζητάμε:
• διεκδίκηση όσων περισσότερων χρημάτων γίνεται, με συνεχή πίεση προς την κεντρική εξουσία για την κάλυψη όλων των υλικοτεχνικών ελλείψεων στα σχολεία.
• συνεχή συντήρηση των υπαρχόντων σχολικών μονάδων και αναβάθμισή τους
• διαφανείς διαδικασίες και δίκαιη κατανομή σε όλες τις σχολικές μονάδες με προταιρεότητα σε αντικειμενικές ανάγκες. (Καθιέρωση μαθηματικού τύπου για τη κατανομή χρημάτων στις σχολικές επιτροπές)
• αναλυτική κατανομή εξόδων ανά σχολική μονάδα, συνεχή έλεγχο από μεριάς μας ώστε να αξιοποιούνται τα χρήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Με μεγάλη καθυστέρηση, την Τετάρτη 14-9-2016 στις 4.30 μ.μ. το θέμα της Παιδείας γίνεται θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Καλούμε λοιπόν όλους τους φορείς, γονείς και παιδιά, νηπιαγωγούς, δασκάλους, καθηγητές αλλά και κάθε ενεργό πολίτη αυτής της πόλης να δώσει το παρόν στην συζήτηση γιατί η δημόσια δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά είναι αγαθό και παράλληλα ο μεγαλύτερος θησαυρός του τόπου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΤΟΡΑ ΚΟΥΦΟΥΔΑΚΗΚράτα το

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΕΣ