Ενημέρωση για το Χαλικάκι

Συντ. Επιτροπή κατοίκων και Σύλλογος «Η Ανάπλαση» στο Χαλικάκι
email:info[at]ilioupolisonline.gr

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ»
ΣΤΟ ΧΑΛΙΚΑΚΙ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μετά το Δημοτικό Συμβούλιο στις 19 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος και η Δημοτική πλειοψηφία , παρότι έγινε σε όλους αντιληπτό ότι όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις της αντιπολίτευσης αλλά και η πλειοψηφία των κάτοι κων της περιοχής Χαλικάκι και γενικότερα της Αγίας Μαρίνας διαφωνούν με την απόφαση για ιδιωτικοποίηση του χώρου στο Χαλικάκι , αποφάσισε ξανά ότι ο χώρος πρέπει να δοθεί σε ιδιώτες .
Και όχι μόνο αυτό αλλά έχει προχωρήσει και στην δημοπράτηση του έργου χωρίς να έχει σαφή μελέτη , η οποία να καθορίζει επακριβώς τι πρέπει να κατασκευάσει ο ανάδοχος ιδιώτης εκτός των 350 τ.μ.
στεγασμένου χώρου , του οποίου παραχωρεί και την εκμετάλλευση για χρόνο που και αυτός δεν ορίζεται επακριβώς.
Και όλα αυτά με το επιχείρημα ότι είναι ο μόνος τρόπος που απομένει στην Δημοτική Αρχή για αξιοποίηση του χώρου έλλειψη οικονομικών πόρων με τους οποίους θα μπορούσε η ίδια να ολοκλήρωση το έργο.
Αυτά άλλωστε φαίνονται και σε σχετική ανακοίνωση που έχει μοιράσει στην περιοχή μας .
Ξεχνά όμως να αναφέρει ότι με αυτές της τις ενέργειες αλλοιώνει την χρήση του χώρου γιατί τον μετατρέπει ουσιαστικά από χώρο πρασίνου περιπάτου και αναψυχής σε χώρο διασκέδασης και εκμετάλλευσης από ιδιώτες χωρίς ουσιαστικό όφελος για τον Δήμο και την περιοχή μας .
Ξεχνά ότι η περιοχή της Αγίας Μαρίνας έχει τους λιγότερους ελεύθερους χώρους και το λιγότερο πράσινο από όλη την Ηλιούπολη .
Δίνει "πράσινο φώς" στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου για την κατασκευή κτιρίων με επιπλέον επιβάρυνση όλων μας .
Αλλοιώνει ουσιαστικά τους τόσων χρόνων αγώνες τόσο των κατοίκων όσο και των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών για να γίνει ο χώρος αυτός ιδιοκτησία του Δήμου και να αξιοποιηθεί προς όφελος όλων των κατοίκων .
Ίσως για αυτό και τόσο καιρό μετά την ολοκλήρωση των έργων υποδομής από την Νομαρχία Αθηνών δεν έχει κάνει καμία ενέργεια για φύτευση και φύλαξη της περιοχής αφήνοντας την στη μοίρα της .
Εμείς τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και σε όσες συγκεντρώσεις έχουμε κάνει και σε όσες ανακοινώσεις έχουμε εκδώσει αναφέρουμε σαφώς τι πρέπει να γίνει και με ποιο τρόπο . Για μία ακόμη φορά τις κάνουμε σε όλους γνωστές .
Ο χώρος αυτός πρέπει να γίνει ο πνεύμονας της Αγίας Μαρίνας χώρος παράδειγμα για τον Δήμο μας και για τους άλλους Δήμους .
Σε αυτόν έχουμε το δικαίωμα όλοι σε κάθε σημείο του να περπατάμε να αθλούμεθα και να κάνουμε με σεβασμό σε αυτόν όποιες πολιτιστικές εκδηλώσεις συσφίγγουν και προάγουν την ζωή μας . Οποιαδήποτε αξιοποίηση του με σκοπό το ιδιωτικό κέρδος μας βρίσκει αντίθετους.
Γιαυτό και προτείναμε στο Δημοτικό Συμβούλιο ακόμα και την εθελοντική από εμάς εργασία για φύτευση και καθαρισμό καναλιών και ότι άλλο θα πρότεινε η Δημοτική αρχή και οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου στο οποίο θα μπορούσαμε να συμβάλλουμε μια και ο Δήμος λέει ότι δεν μπορεί για το Χαλικάκι και την Αγία Μαρίνα να εκταμιεύσει κονδύλια .
Προτείναμε επίσης να προβεί σε τροποποίηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου της περιοχής για να φύγουν και τα μελλοντικά κτίρια της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου από το χώρο και να μετατραπεί και αυτό το τμήμα του χώρου σε χώρο πρασίνου .

ΘΕΛΟΥΜΕ
Το ΧΑΛΙΚΑΚΙ ΤΟΠΟ ΠΡΑΣΙΝΟΥ
ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Ο αγώνας μας συνεχίζεται Θα προβούμε σε όλα τα νόμιμα μέσα ακόμα και σε δικαστικούς αγώνες για να γίνει το Χαλικάκι αυτό που ονειρεύονται οι κάτοικοι της περιοχής και όλης της Ηλιούπολης

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΕΣ