Θέσεις και Κριτικές

Επιστολές πολιτών και φορέων για θέματα που αφορούν την πόλη.

΄Εργα και Ημέρες … «Αγίων»

images
Ηλιούπολη 13.7.2018

Οι έννοιες που ενστερνίζεται η θρησκεία της Αγάπης, της Αλληλεγγύης και της συμφιλίωσης όλων των ανθρώπων, ο Χριστιανισμός, καταστρατηγούνται από κάποιους εκπροσώπους της Εκκλησίας. Παράλληλα η  μη πολιτικοποίηση της Εκκλησίας με την ευαγγελική ρήση "τα του Καίσαρος τω Καίσαρει και τα του Θεού τω Θεώ''... δεν υφίστανται τον τελευταίο καιρό στην πόλη μας.

Περισσότερα...

Δέκα Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παράταξης του Δημάρχου δεν ψήφισαν τον Ισολογισμό του Δήμου για το 2017

seftelis2Δέκα (10) Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παράταξης του Δημάρχου δεν ψήφισαν τον Ισολογισμό του Δήμου για το 2017 και το πανηγυρίζουν!!!!

Περισσότερα...

ΤΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝΕ;

papadatosΟι Δημοτικές Αυτοδιοικητικές εκλογές δεν απέχουν πολύ. Προ των πυλών είναι και οι αλλαγές στο υπάρχον θεσμικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, παρά το ότι κατά τη γνώμη μου άργησαν αδικαιολόγητα. Μπορεί το παραπάνω θεσμικό πλαίσιο να μην αλλάζει άρδην όπως θα έπρεπε, μπορεί να μην υπάρχουν εκείνες οι αλλαγές που θα σηματοδοτούσαν σε μεγαλύτερο βαθμό ένα αριστερό πρόσημο όπως θα έπρεπε, μπορεί να μην υπάρχει επέμβαση σ’ αυτό που λέμε χωροταξικό όπως και πάλι θα έπρεπε, αλλά σίγουρα πλην των άλλων, η αλλαγή του εκλογικού νόμου με την καθιέρωση της απλής αναλογικής, όπως και η καθιέρωση του θεσμού των τοπικών δημοψηφισμάτων, που μέχρι σήμερα δεν εφαρμόστηκαν, θα υπάρξει.
Περισσότερα...

ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΕ ΕΝΤΟΝΗ ΤΗΝ «ΟΣΜΗ» ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ!!!

seftelis2Διπλές κάλπες στην Ηλιούπολη αυτή την εβδομάδα:

· Πέμπτη 8/3/2018 εκλογές για νέο διοικητικό συμβούλιο στο σωματείο εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης.

· Κυριακή 11/3/2018, εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων από την Ηλιούπολη για το ιδρυτικό συνέδριο του «Κινήματος της Αλλαγής».
Περισσότερα...

ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΠΗΣ ΔΕΝΤΡΟΥ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ 8, στην ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

κοπή δέντρουή
Πως και πόσο ενοχλούνται από ένα υγιές δέντρο στο πεζοδρόμιο του Δήμου Ηλιούπολης πολλοί τοπικοί μας άρχοντες, όταν αυτό βρίσκεται μπροστά από την είσοδο του υπαίθριου χώρου ενός καταστήματος, που θα έπρεπε να είναι πρασιά και πεζοδρόμιο, αλλά έχει γεμίσει με τραπεζοκαθίσματα!
ή
Πως τα τραπεζοκαθίσματα, που εμποδίζουν τη διέλευση πεζών και εμποδιζόμενων ατόμων δεν ενοχλούν τη Δημοτική Αρχή, αλλά ενοχλείται από το δέντρο που δεν επιτρέπει στον ιδιοκτήτη της καφετέριας να κάνει πλήρη κατάληψη και εκμετάλλευση του πεζοδρομίου...
Περισσότερα...

Αστική σήραγγα Ηλιούπολης: στις μυλόπετρες της επικοινωνιακής διαχείρισης και των επιχειρηματικών επιδιώξεων

siragga ilioupoliΕίναι πολύ συχνές, τα τελευταία 2-3 χρόνια, οι αναφορές στην αναγκαιότητα κατασκευής της αστικής σήραγγας Ηλιούπολης, για να αντιμετωπιστεί το φλέγον ζήτημα της διαμπερούς, υπερτοπικής κυκλοφορίας στον αστικό ιστό της πόλης. Αν και το πρόβλημα είναι υπαρκτό και το μέγεθός του τεράστιο, έχουμε πολλούς λόγους να αμφισβητούμε την ειλικρίνεια των προθέσεων όσων πρωτοστατούν στην πρόσφατη κινητικότητα (δήμος Ηλιούπολης, μελετητικά γραφεία, επενδυτικές συμπράξεις κλπ.). Όχι μόνο επειδή, στο πρόσφατο παρελθόν, πρωτοστάτησαν στην προσπάθεια να κατασκευαστούν νέοι, φαραωνικοί αυτοκινητόδρομοι στον Υμηττό, αλλά και επειδή εξακολουθούν να συσκοτίζουν σημαντικές πλευρές των νέων τους σχεδιασμών.
Περισσότερα...

Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

Πρώτα η ΗλιούποληΑνακοίνωση – Απάντηση της Παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη» στην Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης
Για μια ακόμα φορά η Ο.Μ του ΣΥΡΙΖΑ της Ηλιούπολης επιχειρεί να ασκήσει αντιπολίτευση στην Δημοτική Αρχή όχι για τα πραγματικά προβλήματα της πόλης αλλά για τη δήθεν αυταρχική συμπεριφορά του Δημάρχου.
Περισσότερα...

Τι συμβαίνει με τη μίσθωση των διαφημιστικών θέσεων στην Ηλιούπολη?

diafimiseis se staseisΕίναι θεμιτό, στα πλαίσια της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, θέσεων και απόψεων, κάθε φορέας, παράταξη ή συλλογικότητα να αξιοποιεί τα πρόσφορα διαφημιστικά μέσα ώστε να ενημερώνει τους πολίτες για τις δράσεις της.
Περισσότερα...

QUO VADIS ΔΗΜΑΡΧΕ ;

syrizaΜόλις πρόσφατα πληροφορηθήκαμε πως ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Βαλασόπουλος έχει καταθέσει μήνυση εναντίον συμπολίτη μας, μέλους της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης. Και μάλιστα για λόγους, που όχι μόνο δεν ευσταθούν ουσιαστικά και νομικά, αλλά και γιατί είναι παντελώς ψευδείς, όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος, μετά από μια απλή ανάγνωσή της. Εκτός και αν ο Δήμαρχος ήθελε, μέσω της παραπάνω μήνυσης να προσθέσει ένα ακόμη λαμπερό μαργαριτάρι στους ευκλεείς τίτλους του. Γνωρίζαμε σε γενικές γραμμές και έχουμε γίνει μάρτυρες δυστυχώς «ατυχών» στιγμών στην όλη συμπεριφορά του Δημάρχου.
Περισσότερα...

Ελπίδες πως κάτι θα αλλάξει στη λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας στην Ηλιούπολη.

dimotiki sygkoinoniaΑπό τον Ιούνιο του 2016, ο πόλη μας είναι ουσιαστικά χωρίς δημοτική συγκοινωνία. Από τη μια οι πειραματισμοί που έγιναν στο προηγούμενο διάστημα σε ότι αφορά τα δρομολόγια, από την άλλη οι αιφνιδιαστικές αλλαγές ή καταργήσεις δρομολογίων λόγω έλλειψης προσωπικού χωρίς καμία ενημέρωση, κατέστησαν ουσιαστικά ανύπαρκτη τη δημοτική συγκοινωνία, με αποτέλεσμα και οι πολίτες να μην εξυπηρετούνται και ο δήμος να σπαταλά κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ χωρίς αποτέλεσμα.
Περισσότερα...

Η παρακμή των παρηκμασμένων

papadatosΤο παλιό πολιτικό σύστημα στη χώρα μας και οι κατ’ εξοχήν εκφραστές του (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ) προφανώς πνέουν τα λοίσθια. Ακόμη και οι τελευταίες προσπάθειες των ηγεσιών τους για μια επανάκαμψη δεν μπορούν να φέρουν αποτελέσματα. Τόσο το συνέδριο της ΝΔ όσο και το εγχείρημα της λεγόμενης κεντροαριστεράς χάθηκαν κάπου στην αχλή της καθημερινότητας. Δεν είναι τυχαίο πως η λέξη «πασοκοποίηση» κάνει το γύρο της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια στον Τύπο όσο και σε ακαδημαϊκές έρευνες. Το ένα μετά το άλλο κραταιά κόμματα της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας συντρίβονται στις εκλογές , βουλιάζουν σε εσωτερικές έριδες, αποκόβονται από την κοινωνική τους βάση, χάνουν τη θέση τους σαν κόμματα εξουσίας.
Περισσότερα...

Χριστουγεννιάτικο χωριό Ηλιούπολης

iliou polis logo 645Πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και στην κεντρική πλατεία της πόλης μας έχει στηθεί το «Χριστουγεννιάτικο χωριό του Δήμου Ηλιούπολης».
Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 140

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΕΣ