Error in function loadImage: That file cannot be loaded with the function 'imagecreatefromgif?zoom=2'.

Error in function redimToSize: The original image has not been loaded.

Error in function saveImage: There is no processed image to save.

Κι εσύ λαέ μ@λ@κισμένε μη κοιτάς τον ουρανό

Υπάρχει ένα τραγούδι που λέει: «Κι εσύ λαέ βασανισμένε μην ξεχνάς τον Ωρωπό», όμως εμένα μου βγαίνει αλλιώς ο στίχος, παρακολουθώντας τα κανάλια να μιλάνε επί ώρες για το ποιος θα πάρει τις τηλεοπτικές άδειες και κάθε λογής κουτσομπολιό για το αν πήδηξε ο τάδε την δείνα, που και πως, την ώρα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κόβει κι άλλο τις συντάξεις, που χαρίζει τα χρήματα του ΟΑΕΔ στους επιχειρηματίες κόβοντας το επίδομα ανεργίας από τον άνεργο, που χαρατσώνει με τον ΕΝΦΙΑ ακόμα και αυτούς που με χίλιους κόπους «βάλανε ένα κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι τους», κάνοντάς τους να βλαστημάνε την ώρα και την στιγμή που τολμήσανε να κάνουν πράξη το όνειρο μιας ζωής, την ώρα που τα εργασιακά ετοιμάζονται να σφαχτούν, για να κάνουν ακόμα πιο μεγάλη την εκμετάλλευση των εργαζομένων από τα αφεντικά, την ώρα που φέρνουν νόμο που στην ουσία θα απαγορεύει το δικαίωμα στην απεργία.


Με την απίστευτη παραπληροφόρηση βέβαια των τελευταίων ετών, όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς από τους κεφαλαιοκράτες που κάνουν κουμάντο (στο δικό τους σύστημα βέβαια), μέσα από κάθε λογής τσιράκια, παπαγαλάκια και λοιπούς υπηρέτες τους, όμως αυτό που συμβαίνει το τελευταίο ενάμιση μήνα από τα τηλεοπτικά παπαγαλάκια, αλλά και αυτούς που βγαίνουν συνεντευξιαζόμενοι (ασφαλώς και δεν βγάζουν στο γυαλί τις άλλες απαντήσεις που είναι, ίσως λίγο αντίθετες από την απάντηση που θέλουν), από τα παπαγαλάκια στο γυαλί, με απαντήσεις του τύπου: «Δύσκολα ...αλλά τι να κάνουμε? Μπορούμε να κάνουμε κάτι?», «Δυστυχώς εμείς θα την πληρώσουμε πάλι, να μας βοηθήσει ο θεός μόνο, για να μην έρθουν τα χειρότερα» ή «Εμείς τι να κάνουμε, δεν γίνεται τίποτα, αυτοί κάνουν κουμάντο κι εμείς την πληρώνουμε».

Έτσι λοιπόν με κάτι τέτοια έρχεται στο μυαλό μου η παραλλαγή του στίχου: «Κι εσύ λαέ μ@λ@κισμένε μη κοιτάς τον ουρανό» και αναρωτιέμαι.

Που «κοιτάει» άραγε αυτός «ο περήφανος λαός, που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του», που «του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν τον σηκώνει» και άλλες τέτοιες παπαρολογίες που εδώ και χιλιάδες χρόνια φούσκωναν το μυαλό του καθένα μας.

Που «κοιτάει» άραγε αυτός ο σκυφτός, υποταγμένος έλληνας, (ναι με μικρό έψιλον, με μικρό), πάλι περιμένει να τον σώσει μια «ανώτερη» δύναμη? Πάλι θα περιμένει να τον λυπηθεί ο ...θεός και να κάνει το θαύμα του???

Που κοιτάει τελικά, ο πτωχευμένος στην πραγματικότητα έλληνας???

Το σίγουρο είναι ότι δεν «κοιτάει» μέσα του!!! Δεν «κοιτάει» τη νοημοσύνη του. Δεν «κοιτάει» την αξιοπρέπειά του. Δεν κοιτάει πίσω του, να δει ότι όσο αυτός κάνει πίσω, τόσο αυτοί του παίρνουν κι άλλα, αφού αυτό είναι αυτό που θέλουν οι δυνάστες του, αφού τα θέλουν όλα και τα θέλουν ΤΩΡΑ.

Τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας να μένει αδρανής απέναντι στην επίθεση που δέχεται?
Το σίγουρο είναι ότι τον έχουν φτάσει να μην πιστεύει στη δύναμή του και να περιμένει κάποιον ...άλλο να τον σώσει, όμως δεν υπάρχουν περιθώρια, δεν υπάρχει άλλη αντοχή!!!

Γι’ αυτό εσύ, που πιστεύει ότι η έχεις δύναμη, αντάμα με τη δύναμη του διπλανού σου, του συνάδελφού σου, του φίλου σου, πάρτους μαζί σου και βγες στο δρόμο του αγώνα. Κάνε αρχή από τη συγκέντρωση που διοργανώνει η Λαϊκή Συμμαχία εργατών, αυτοαπασχολούμενων, ανέργων, συνταξιούχων, γυναικών, νεολαίας και έλα την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια και μην τσιμπάς στο σύνθημα, που έχουν περάσει τα αφεντικά, ότι δεν γίνεται τίποτα με τις διαμαρτυρίες και τις συγκεντρώσεις.

Θυμήσου αυτό που είπε ο δήμαρχος Πάτρας στη μεγαλύτερη πορεία όλων των εποχών Αθήνα – Πάτρα «... αυτοί έχουν εκατομμύρια, εμείς είμαστε εκατομμύρια»

ΥΓ. Ζητάω συγνώμη για τον τίτλο αλλά... αλλά... αλλά... αλλά...
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ
  • Συμφωνώ απόλυτα με τον τίτλο, και οχι μόνο για τους Έλληνες. Άρχισα όμως να πιστεύω οτι το επίπεδο νοημοσύνης της ανθρωπότητας είναι τέτοιο που δεν μπΣυμφωνώ απόλυτα με τον τίτλο, και οχι μόνο για τους Έλληνες. Άρχισα όμως να πιστεύω οτι το επίπεδο νοημοσύνης της ανθρωπότητας είναι τέτοιο που δεν μπορεί να κάνει υπέρβαση. Σε όλους αρέσουν οι ωραίες έννοιες, στην πράξη όμως τις καταργούν και κοιτάζουν βραχυπρόθεσμα να ψηφίσουν κάποιον να κάνει τη δουλειά γι αυτούς. Μπορώ να χαρακτηρίσω το ανθρώπινο είδος ως αυτοκαταστροφικό.  Περισσότερα ...

ΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ