Aλληλεγγύη !

austriaΟ Αυστριακός που άλλαξε τη ζωή του και αφιερώθηκε στους Έλληνες και στους πρόσφυγες


Από την περασμένη εβδομάδα βρίσκεται πάλι εδώ. Η Griechenlandhilfe (Βοήθεια προς την Ελλάδα), είναι μία εθελοντική οργάνωση που ιδρύθηκε με σκοπό τη στήριξη της Ελλάδας με προσφορά φαρμάκων και τροφίμων. Του Νίκου Κάουφμαν.

«Ψυχή» και ιδρυτής της είναι ο Αυστριακός Erwin Schrümpf.

Ο Erwin δείχνει χαρούμενος που είναι ξανά εδώ. Έχουν προηγηθεί 40 ταξίδια -ταξίδια που τον έχουν κάνει γνωστό, όχι μόνο σε γιατρούς και εθελοντές, αλλά και σε πολίτες.
Ο Erwin έφτασε μαζί με τη γυναίκα του και δύο φορτηγάκια φορτωμένα με περίπου έναν τόνο φάρμακα, βρεφικές τροφές, πάνες, σύριγγες, επιδέσμους (εν ολίγοις, ακόμη και είδη που είναι σε έλλειψη στα ελληνικά νοσοκομεία).
Τα πρώτα κιβώτια μεταφέρθηκαν ήδη στο κοινωνικό ιατρείο Περιστερίου, ενώ την ίδια κιόλας μέρα ξεκίνησαν για τη Λέσβο, όπου το ζευγάρι παρέδωσε φάρμακα, τόσο σε φαρμακεία όσο και ιδιωτικές κλινικές, έναν απινιδωτή στο νοσοκομείο του νησιού, μέχρι και φάρμακα για επιληψία σε έναν νεαρό που οι γονείς του αδυνατούσαν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για τη θεραπεία του. Στη νέα αποστολή τους δεν λησμόνησαν ούτε την Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος ‘Ανθρωπος»...

Δύο ημέρες μετά, ο Erwin επέστρεψε με τη σύζυγο του στην Αθήνα προκειμένου να οργανώσει τη διανομή ακόμη ενός φορτίου -που έφερε άλλος εθελοντής της Griechenlandhilfe από την Αυστρία. Αυτή τη φορά τα κιβώτια έπρεπε να σταλούν στην Πάτρα, αλλά και σε τέσσερα νοσοκομεία της Κρήτης.

Η οργάνωση μεταφέρει κάθε μήνα από 3 έως 10 τόνους υλικού σε 21 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Στηρίζει πάνω από 1.000 οικογένειες, συνεργάζεται με τα χωριά SOS, τους Γιατρούς του Κόσμου και την Κοινωνική Κουζίνα.

Περί τους 30 εθελοντές έχουν αναλάβει τη συγκέντρωση πόρων σε Αυστρία, Γερμανία, Ελβετία, αλλά και Ελλάδα.

Εν μέσω κρίσης, πριν την κορύφωση του προσφυγικού

Όλα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2012 όταν ο Schrümpf είδε ένα ντοκιμαντέρ για την κρίση στην Ελλάδα.

Ήταν η στιγμή που ο Αυστριακός - επιχειρηματίας, τότε- αποφάσισε να κλείσει την εταιρεία του και να ιδρύσει την οργάνωση, ξεκινώντας για αρχή με ένα ποσό της τάξης των 60.000 ευρώ. «Είμαι ο μοναδικός άνθρωπος που πρέπει να δίνει δικά του τα χρήματα για να κάνει τη 'δουλειά' αυτή, όμως δεν θα ήθελα να αλλάξω θέση με κανέναν», λέει, παραδεχόμενος πως δεν έχει νιώσει ποτέ τόσο εξαντλημένος, αλλά και ποτέ στη ζωή του πιο χαρούμενος.

Αν και η πρωτοβουλία στήριξης στην Ελλάδα ξεκίνησε εντελώς τυχαία, ο ίδιος ομολογεί πως δεν πιστεύει στην τύχη και δηλώνει βέβαιος πως, κατά έναν τρόπο, ήταν προορισμένος να ιδρύσει την εθελοντική αυτή οργάνωση.

Η ευχή του
Αν μπορούσε να κάνει μια ευχή, θα ευχόταν να έρθει στην Ελλάδα με το φορτηγάκι του άδειο.
Να έρθει εδώ μόνο για διακοπές και να είναι πάλι όλα καλά, λέει.
«Όμως είμαι αισιόδοξος ... Μπορούμε να σώσουμε την Ελλάδα!», καταλήγει με σιγουριά.

Στοιχεία για την οργάνωση στην ιστοσελίδα της http://griechenlandhilfe.at/index.php/de/startseite-gr

Πηγή TVXS

ΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ